Publik framför scen, lampor som lyser, arm i luften

Ung scen tar över Studion

Under 13 kvällar från februari till december 2022 riktas strålkastarljuset i Studion, Umeå Folkets Hus, mot nästa generations talanger. Då kommer artister och musiker mellan 18 och 25 år att ta plats på scen. Konceptet kallas Ung scen och är en del av firandet när Umeå firar 400 år.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba med Ung scen. Mitt hjärta slår för Umeås musikliv och det känns fint att medverka till att lyfta unga musiker och ge dem en scen att spela på. För det är ju det bästa som finns, att framföra sin musik för en levande publik, säger Anna Axelson, projektledare för Ung scen, Tiljan AB.

Studion, en välkänd scen för många Umeåbor, har huserat otaliga musikarrangemang genom åren. Håkan Bäckström, vd på Umeå Folkets Hus, är glad över att kunna erbjuda en etablerad scen till firandet.

– Det är en självklarhet för oss att Umeå Folkets Hus skall vara med och bidra till firandet när Umeå fyller 400 år. I detta fall är det kombinerat med att vi ger unga artister och musiker en möjlighet att framträda i en professionell miljö, säger Håkan Bäckström, vd, Umeå Folkets Hus.

Engla Tedebring och Ture Miderfjäll, musikprogrammet, Midgårdsskolan

Engla Tedebring och Ture Miderfjäll

Två som med förväntan ser fram emot första tillfället 9 februari är Engla Tedebring och Ture Miderfjäll. De går musikprogrammet på Midgårdsskolan och är två av 58 elever från skolan som ska inleda Ung scen.

– Det blir en varierad kväll eftersom varje grupp har sin speciella energi, Vi har jobbat i olika grupper där vi elever själva har valt ett tema att utgå ifrån. Så publiken kommer att få höra många olika musikgenrer och uttryck, säger Engla Tedebring.

– Publiken kan förvänta sig ett gäng ungdomar som gör det vi tycker allra bäst om, att få uttrycka oss artistiskt på scen genom musik som vi själva har valt att spela, lägger Ture Miderfjäll till och fortsätter:

– Det blir kul att få möta en annan publik än vi gör på skolan. Under pandemin har vi inte kunnat spela så mycket så vi kommer garanterat att ha väldigt kul på scenen. Det kommer att märkas!

– För mig är Studion också lite speciell, eftersom jag ofta har varit där på Jazzklubbens torsdagskonserter. Det blir lite extra allvar att gå upp på den scenen, säger Engla Tedebring.

Mer information

Ung scen

Ung scen är en del av Umeås 400-årsfirande och arrangeras i samarbete mellan Tiljan AB, Umeå Folkets Hus och Umeå 400. Under 13 kvällar får unga artister och musiker från Umeå med omnejd möjlighet att uppträda på Studion i Umeå Folkets Hus. Vid flera av tillfällena kommer artisterna också få möjlighet att spela live i P4 Västerbotten tidigare samma dag.

Arrangemanget har fri entré och är alkohol- och drogfritt.

Datum

Onsdag 9 februari
Måndag 21 februari
Onsdag 23 mars
Söndag 10 april
Onsdag 20 april
Söndag 8 maj
Onsdag 7 september
Onsdag 21 september
Onsdag 5 oktober
Onsdag 19 oktober
Onsdag 2 november
Onsdag 16 november
Onsdag 30 november

Kontakt

Anna Axelson
Tiljan AB
070-695 50 28
anna@tiljan.se

Sidan publicerades