Rulla, gå, jogga och spring!

Sporren tipsar om utvalda utmaningar i Västerbotten.

Under våren, sommaren och hösten är det vanligt med diverse olika lopp och för många kan det vara precis vad som behövs för att hålla sin motivation igång.

Här är ett urval av vad Sporren vet är på gång;

- PARK RUN, 2023

Varje lördag klockan 09.30 kan du delta gratis i ett motionslopp på 5 km vid namn 'Broparken parkrun' - för alla som vill löpa/gå/rulla! Parkrun är ett internationellt koncept med evenemang i en mängd olika länder där alla startar 09.30 lokal tid på lördagar. Idag finns det över tre miljoner registrerade “parkrunners”.
Mer information om Parkrun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- BLODOMLOPPET, 24 maj 2023

Blodomloppet är 5 km eller 10 km med tidtagning. Blodomloppet innefattar även Lilla Blodomloppet (barn upp till 12 år) 100 m - 1000 m, Specialomloppet (personer med funktionsvariationer) 1,5-3 km samt Blodomloppet på distans (för dig som vill delta på ditt eget sätt) 5 eller 10 km där det passar dig.
För dig som genomför distansloppet eller vill ut och motionera vill vi tipsa om att genomföra en av de digitala tipsrundor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som finns runtom i Västerbotten.
Mer information och anmälan Blodomloppet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- DRÄPARDYGNET, 26-27 maj 2023

Dräpardygnet innehåller det mesta, orientering till forts, på cykel och kajak... Loppet är uppdelat i fyra etapper med omstart för hela fältet på varje etapp. I år övergår den från en tävling i fyrmannalag till tvåmannalag och det kommer även lanseras en rad nyheter.
Mer information och anmälan Dräpardyget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- LUNDARUNDAN, 1 juni-30 september 2023

Utmaningen syftar till att ta dig 100 gånger runt Umeås vackratste älvstråk i sommar. När du promenerat eller sprungit Lundarundan 100 gånger har du klarat utmaningen! Vill du vara med och tävla och synas på topplistan, ska du ta samma rutt som kartan visar och se till att du tar dig hela vändor runt. Vart du börjar/slutar varje gång spelar ingen roll, så länge som det är på samma plats vid samma tillfälle!
Mer information och anmälan Lundarundan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- BRÄNTEVEREST, 1 juni-30 september 2023

Utmaningen syftar till att bestiga Bräntberget med topp- och bottenpunkt vid liftsystemet. Vill du vara med och tävla och synas på topplistan, ska du runda stolpen där liften startar och slutar. Där emellan är det möjligt att ta den väg som passar bäst för dig. På väg upp till Bränteverest tar du dig förbi Bräntserrat, Bräntnekajse, Bräntblanc och Bräntmanjaro. 184 rundor upp till toppen på Bräntberget och du har klarat Bränteverest utmaningen 2023!
Mer information och anmälan Bränteverest Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- UMÅKER TRAIL, 3 juni 2023

Ett vackert & utmanande motionslopp på stigar i Umeå! Sträckan är ca 15 km. Anmälan sker via hemsidan, efteranmälan kan ske på plats (på tävlingsdagen) mot förhöjd avgift.
Umåker – möjligheternas arena, kommer att bjuda alla deltagare + en kompis på entré och program i samband med en travtävling någon dag efter eventet.
Mer information och anmälan Umåker Trail Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- SLAGET I RATAN, 6 juni 2022

I Ratan stod det sista slaget på svensk mark i augusti 1809. Det här är en unik tävling och folkfest på en historisk och vacker plats i Robertsfors kommun i Västerbotten. Sträckor på 9 km (Svensken) respektive 13 km (Ryssen - inkl två korta simpassager mellan fastlandet och Rataskär) samt ett barnlopp 2 km.
Mer information och anmälan Slaget i Ratan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- VÅRRUSET, 8 juni 2023

Alla tjejer kan vara med och springa, jogga eller promenera 2,5 km eller 5 km själv eller tillsammans med vänner, kollegor, släkt eller grannar. Start och mål vid MSK Arena på Mariehemsängarna.
Mer information och anmälan Vårruset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- TAVELSJÖ HALVMARATHON, 19 augusti 2023

Sträckningen går runt den vackra Tavelsjön och är på hälften grus hälften asfalt. Tavelsjö halvmarathon innefattar även Tavelsjö mini (barnen väljer själva om de vill springa 300 m eller 600 meter - ingen vinnare, ingen tidtagning) och Tavelsjö Ungdom (8 - 17 år).
Mer information och anmälan Tavelsjö Halvmaraton Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- TVÅÄLVSLOPPET, 30 september 2023

Välkomna till en tävling på historisk mark i det inre av Västerbotten. Sträckorna är 15 km, 28 km och 85 km.
Mer information och anmälan Tvåälvsloppet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: A. Adolfsson

Kläder för väder

Sidan publicerades