Skoj på hoj, Dra åt skogen, Gång på gång och Skogsluffen

Ta dig ut i ljuset med Umeå Orienteringsklubbs populära kartpaket Naturpasset och IFK Umeås Skogsluffen. Säljstart 6 maj!

Kom ihåg att ta med dig karta, kontrollkort och penna när du drar åt skogen eller har skoj på hoj - om du inte kör den digitala versionen! För Skogsluffen eller Dra åt skogen bör du naturligtvis ha en kompass med dig också – det blir så mycket lättare då!

I år vill vi uppmärksamma dig på några nyheter:

Skoj På Hoj

Finns i år i två olika versioner. Dels den traditionella papperskartan - i år med tre olika kartor i A3-format. Men även en digital variant med kartor i din mobiltelefon där du kan registrera dig när du tar de olika kontrollerna via GPS-signaler. Du köper ditt lösenord i Stadshusets reception.

En annan nyhet är att nästan hälften av de totalt 60 kontrollerna kommer ha en historisk anknytning där man via att scanna en QR-kod på kontrollskärmarna får veta mer om historien bakom den speciella kontrollplatsen. Det här är ett led i Umeås firande av stadens 400-årsjubileum och genomförs i samverkan med Folkrörelsearkivet och Umeå kommun.

Skoj På Hoj - Holmsund/Obbola

I de här paketen är det en mix av kontroller som kan besökas via cykel eller skogspromenader/löpning. En nyhet här är en nyritad skogskarta kring elljuspåret i Obbola

Dra Åt Skogen

I dessa paket ingår i år fyra olika kartor och i år bjuder vi bl.a. på ett helt nytt kartområde i utkanten av Umeå - nämligen i Täfteå. Totalt på de olika kartorna finns i år 75 kontroller att hitta.

Gång På Gång

Denna populära promenadorientering i centrala delarna av Umeå flyttar i år lite österut till området som kallas "Öst på stan". Här gäller som vanligt att para ihop kontrollpunkter på kartan med fotografier tagna på de olika kontrollplatserna.

Information på Umeå Orienteringsklubbs webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Datum för försäljning i Stadshusreceptionen
6 maj - 31 augusti 2021

Kostnad
Skoj på hoj - Pappersversion - Sporrenpris 110 kronor (ordinarie 130 kronor)
Skoj på hoj - Digital version - Sporrenpris 90 kronor (ordinarie 100 kronor)
Skoj på hoj - Holmsund/Obbola - Sporrenpris 90 kronor (ordinarie 110 kronor)
Dra åt skogen - Sporrenpris 90 kronor (ordinarie 110 kronor)
Gång på gång - Sporrenpris 40 kronor (ordinarie 50 kronor)
Skogsluffen - 230 kronor

Betalning
För att handla till Sporrenpris ska betalning ske med Swish till Sporren när du hämtar din karta i Stadshusets reception.

Övrigt
Vi vill påminna er om att hålla avstånden och att stanna hemma vid symptom.

Mer information på Umeå Orienteringsklubbs webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bildkälla: Umeå OK

Eget färdmedel

Kläder för väder

Sidan publicerades