Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

VI fortsätter fira, Umeå live 400, 13-14 juli

Umeå fyller 400 år och firandet fortsätter året ut. Varmt välkommen att fira med oss!

Följ vårt fortsatta firande

Årshjul för större arrangemang

Firandet fortsätter året ut och vi har försökt fånga in några av de större arrangemangen under 2022.

Klicka på bilden till höger eller knappen nedan så kommer du till en sida där du får veta med om vad varje siffra står för och tider för respektive arrangemang.

Kalendarium för allt som händer

Allt ryms inte i det här årshjulet, så titta in i kalendariet där alla som har en aktivitetet som uppfyller jubileumsårets kriterier kan lägga in sina aktiviteter. Kalendariet hittar du på alltomvasterbotten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ oss i våra sociala medier

Vi finns på Facebook och Instagram. Med 400 år i ryggen blickar vi framåt!


Evenemang

Vill du bidra med ett eget evenemang till Umeå400-programmet? Gå in på kalendariet alltomvasterbotten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och klicka på ”Skapa evenemang”. Välj kategorin 400-årsjubileum om du vill vara med i Umeå400-programmet!

 • Seminarium: Nancy Holt / Inside Outside

  Välkommen till öppna föreläsningar och samtal kring Nancy Holt konstnärskap och hennes betydelse idag. Få en unik inblick i Holts mångfacetterade konstnärskap med inbjudna gäster. Vi bjuder på kaffe och lättlunch. Fri entré men föranmälan krävs! Språk engelska. Föranmälan krävs. (Innan 3 oktober.) (länk uppe i högra hörnet)
  10:00-16:00
 • Umeå och nykterhetsrörelsen

  Nykterhetsrörelsen i Västerbotten har en lång historia, som också är förknippad med omfattande produktion och försäljning av sprit.
  14:00-15:00
 • Arvet efter Selma, Gerda och Lilly

  Välkommen till Performance “Arvet efter Selma, Gerda och Lilly” ett konstprojekt med tre generationer kvinnor och teman om rättigheter, kropp, engagemang, lycka och demokrati, tillsammans med konstnär Gunilla Samberg.
  13:00-16:00
 • Vernissage för Tevetrampolinen / Art Friday

  Dags för höstens stora vernissage på Bildmuseet. Vi öppnar en samlingsutställning med tema kring det alldeles särskilda kulturarv som barnprogrammen i svensk television hade mellan 1965 och 1985.
  17:00-21:00