Umeå 400 Startskott

Följ startskottet på webben

Umeås 400-årsfirande startade redan på nyårsafton. Först ut var startskottet via webben med underhållning och hälsningar till framtiden, som du också kan se i efterhand. Vid midnatt firade vi in det nya året med klockringning i kyrkor och ett fyrverkeri från Ön som sågs vida omkring.

www.umea400.se/startskottet kan du tal del av programmet för startskottet.

Ett scenprogram för alla var planerat på Rådhustorget som startskott för Umeås 400-årsfirande. På grund av smittspridning hölls programmet digitalt istället.

Förutom kulturinslag visades även 400-årsfirandets första framtidshälsningar upp. Under 2022 kommer alla Umeåbor, gamla, unga, utflyttade och återvändande, att kunna dela med sig av en framtidshälsning. Den kan handla om allt från en historisk händelse till en betraktelse eller en önskan för framtiden. Hälsningarna presenteras löpande under året på Umeå 400-webben och förhoppningen är att många tar tillfället i akt att vara med.

Ta del av framtidshälsningar

Det här var startskott för ett jubileumsår fyllt av spännande aktiviteter, engagemang och framtidshälsningar för att uppmärksamma Umeå 400 år.

Sidan publicerades