Framtidshälsningar och scenprogram online

Umeås 400-årsfirande har dragit igång med ett digitalt startskott och fyra framtidshälsningar. De första framtidshälsningarna publicerades på jubileumsårets första dag. Framtidshälsningar och nyårsaftons scenprogram kan du se online på www.umea400.se

Startskottet inledde jubileumsåret redan på nyårsafton. Det blev en digital start på Umeås 400-årsjubileum på grund av ökad smittspridning i Västerbotten, istället för att fira på Rådhustorget som först planerat. Ett fint och varierat scenprogram för hela familjen levererades, med sång, musik och humor av bland andra Frida Johansson, Tora Larsson och Kulturskolans folkmusikgrupper med gästartister.

Sändningen fortsätter vara tillgänlig på www.umea.se/startskottet vilket betyder att du kan ta del av programmet var du än är och närhelst det passar dig.

Publiceringen av framtidshälsningar har startat

Att fira ett jubileum är så mycket mer än att bara lyfta historien, att blicka framåt är minst lika viktigt. Därför kommer du också att få se några personliga framtidshälsningar. Och många fler ska det bli under året.

De första framtidshälsningarna är nu publicerade. Vi räknar med att kunna publicera en framtidshälsning varje vecka. Hoppas du vill följa med in på den här sidan Länk till annan webbplats. och titta på alla fina framtidshälsningar!

Vill du vara med och bidra?

Vad är det som engagerar dig och gör att Umeå har en särskild plats i ditt hjärta? Vad är Umeå för dig? Bli en del av Framtidshälsningen!

Under jubileumsåret vill vi fånga Umeåbornas egna berättelser och visioner. Du som Umeåbo kan under året få dela med dig av din personliga berättelse om stadens betydelse eller vilka förväntningar och visioner du har för framtidens Umeå. Berättelserna ska tillsammans skapa en tidsbild av Umeå 2022 och bli Umeåbornas hälsning till framtiden.

Berättelserna spelas in och publiceras här på webbplatsen umea400.se.

Ett år av firande

Startskottet har nu gått för ett jubileumsår fyllt av spännande aktiviteter, engagemang och framtidshälsningar. Vi vill att det ska vara enkelt att få en överblick av vad som händer under året. Därför har vi ett årshjul där vi har försökt fånga in några av de större arrangemangen under 2022. Årshjulet hitar du här: www.umea400.se/arshjul

Varmt välkommen att följa oss och vara med!

Kontakta oss på mejl: umea400@umea.se


Sidan publicerades