Tre personer framför en stor pekskärm som visar en del av Umeå.

Planerna att fira Umeå 400 år pågår för fullt.

Nu riggar Umeå400!

Våren 2021 riggar och rustar Umeå400-projektet som bäst. Planerar gör vi i samverkan med många olika aktörer och att det är mycket på gång råder det inga tvivel om.

Samverkansträffarna är igång och redan är listan lång på allt som planeras av olika aktörer runt om i Umeå. Det kommer bli en härlig blandning av evenemang, projekt och aktiviteter som vi ser fram emot att lyfta fram här inför och under 2022.

Vi tror att många längtar efter att träffas och göra saker tillammans när pandemin släpper greppet om oss. Kanske många ligger i startgroparna, redo att sätta sina planer i verket och tänker att de kan vara en del i Umeås 400-årsfirande 2022? Då vill vi i Umeå400-projektet möta era förslag och idéer på bästa möjliga sätt.

Under våren ska vi bland annat erbjuda ett gemensamt kalendarium att lägga in aktiviteter. Likaså vill vi erbjuda dig att prenumerera på våra nyheter för att göra det lättare att hålla sig uppdaterad.

Allt eftersom fler aktiviteter planeras in som en del av 400-årsfirandet kan det vara värdefullt med en överblick av de större händelserna under året. Därför tar vi fram ett årshjul som hjälper till att undvika krockar med större evenemang.

Samverkansarbetet fortsätter sedan under våren och hela året. Projektgruppen träffar aktörer som vill samverka, tar emot idéer och förslag samt svarar på så många frågor som möjligt.


Sidan publicerades