Gael 9 år ritar och berättar vad han önskar för Umeå i sin framtidshälsning

Gael, 9 år, berättar vad han önskar för Umeå i sin framtidshälsning.

Tekniskt museum på önskelistan

Gael, 9 år, berättar vad han önskar fanns i Umeå i framtiden och konstnären Gunilla Samberg förklarar varför hon givit en ordförandeklubba titeln "Jämsides". Det är en del av det du får höra mer om i de två senaste framtidshälsningarna.

Gael Amaya Dalén bjuder in oss till sitt hem. Där visar han upp sitt rum och berättar vad han önskar fanns i Umeå i framtiden.

– För barn i min ålder tycker jag att Umeå hade varit en mycket bättre plats om det hade funnits ett tekniskt museum och en spelhall.

Det bästa med Umeå är lekparkerna och backarna man kan åka i, menar Gael.

Samtidskonstnären Gunilla Samberg är bosatt och verksam i Umeå. I fjol fick hon uppdraget att ta fram en ny ordförandeklubba till Umeå kommunfullmäktige, med anledning av demokratin och kvinnlig rösträtt i 100 år. Titeln är “Jämsides”:
– Då menar jag kvinnor och män jämsides. Men också människor och natur jämsides. Så att vi kan fortsätta leva ett gott liv i Umeå, i Sverige och i världen.

Vi publicerar en ny framtidshälsning varje vecka. Här kan du se dem alla. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Sidan publicerades