Foto Rådhusparken mot älven tagen med drönare

Foto: Fredrik Larsson

Umeås 400-årsfirande synligare

Har du sett att Umeå400 numera syns på Rådhustorget? Där har vi en studio som är gratis att använda för alla som vill samverka och lyfta att Umeå fyller 400 år. Samtidigt riggas det nu för fullt inför insparken av Umeås 400-årsfirande på nyårsafton.

Studio400 på Rådhustorget kan användas för att marknadsföra ett kommande arrangemang under 2022, synliggöra en historisk berättelse eller göra en enkel inspelning. Just nu testkör vi teknisk utrustning och ett digitalt bokningssystem för alla som vill boka Studio400. I början eller mitten av november kommer vi att vara redo för bokningar.

I vårt tredje nyhetsbrev kan du läsa mer om studion, om de fem första föreningarna som tilldelats stöd för att ordna arrangemang under jubileumsåret 2022 och att vi på temat "Mitt Umeå" söker fler som vill bidra med tal och berättelser.

Nyårsafton är inte heller alltför långt borta, då går startskottet för Umeås 400-årsfirande. Vi har ställt fyra snabba frågor till producenten för insparken av Umeå 400 år. "VI kommer försöka bjuda på ett brett program från Umeås finest", säger producenten David Forsman.

Vi hoppas du vill hålla dig uppdaterad och då kan att prenumerera på nyhetsbrevet vara en bra idé.

Nyhetsbrevet i sin helhet och anmälan till nyhetsbrevet hittar du här.

Hör av dig till Umeå400-kontoret om du vill veta mer!
Mejla gärna umea400@umea.se

Sidan publicerades