Skärmbild från webbsidan Allt om Västerbotten som visar en kalenderöversikt.

På Allt om Västerbotten kan du se vad som händer i Umeå. Klicka på knappen Umeå400 för att göra en filtrerad sökning för just jubileumsåret.

Kalender

Större evenemang som kommer ske under 2022 kan du enkelt se i vårt överskådliga årshjul. Allt kan förstås inte rymmas i ett årshjul, så här kommer Umeå400-kalendariet in i bilden.

För att se det som händer under jubileumsåret 2022 hänvisar vi till kommunens evenemangskalender "Allt om Västerbotten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.". Här kan alla som har en aktivitetet som uppfyller jubileumsårets kriterier lägga in sina aktiviteter. Ju närmare jubileumsåret vi kommer desto mer välfyllt kommer det bli. De mest aktuella aktiviteterna kan du alltid se direkt på Umeå400-startsidan.

Gör en sökning - använd kategorierna

Allt om Västerbotten är en levande kalender som ständigt fylls på med många olika typer av arrangemang. Du kan därför behöva göra en sökning för att hitta det som intresserar dig.

1. Klicka på kategorirutan "Umeå400"

2. Skriv in ett sökord i sökfältet (kan även lämnas tomt).

3. Klicka på "Sök evenemang".

Nu listas alla arrangemang som markerats med Umeå400. Du kan även markera flera kategorier samtidigt för en mer finkorning sökning.

Information till arrangörer

Som arrangör kan du lägga in evenemang i kalendern helt kostnadsfritt. Tänk bara på att ditt evenemang ska uppfylla jubileumsårets kriterier (ingen fara, det är inte så svårt). Skapa ett konto och läs på sidan om vad som gäller för själva kalendern. Här nedanför hittar du några saker som kan vara bra att tänka på:

Informativ rubrik och beskrivning

Tänk på att ha en tydlig och informativ rubrik om vad som händer. Då är det lättare för besökaren att förstå vad det är för sorts evenemang. Undvik att skriva datum och plats i rubriken.

Kom ihåg att vara så tydlig du bara kan för att hjälpa besökare med allt det praktiska. Glöm inte att skriva in plats och lokal för evenemanget i evenemangsbeskrivningen.

Markera flera kategorier

För att evenemanget ska synas på Umeå400-webben är det viktigt att du markerar kategorin "Umeå400". Markera även andra relevanta kategorier som passar ditt evenemang, så att besökare enklare kan söka efter vad som händer. Markera exempelvis "Umeå400" och "Kultur & Nöje" om det är ett sådant evenemang.

Använd bild till ditt arrangemang

Lägg gärna till en bild till ditt evenemang. Det kostar inget och ökar synligheten för ditt evenemang ordentligt. Rekommenderad bildstorlek är minst 720x450 pixlar, gärna liggande format. Bilden får inte vara större än 500 kb.

Bilder kan beskäras lite olika beroende på var den visas. Undvik därför bilder som innehåller text. Den är då heller inte tillgänglig för personer som använder hjälpmedel för att läsa informationen på sidan.

Skapa enbart ett evenemang oavsett antal tillfällen

Om ditt evenemang sker vid mer än ett tillfälle så skapar du ändå enbart ett evenemang i kalendern. För att det ska synas vilka dagar som arrangemanget sker markerar du dessa datum i kalendern vid rubriken "Tidpunkt".

Följ villkoren

Du måste även se till att du följer Allt om Västerbottens villkor Länk till annan webbplats.. Bland annat publiceras inte återkommande sammankomster, ordinarie verksamhet eller generell information som till exempel öppettider. Alla evenemang granskas innan publicering.

Sidan publicerades