Kungliga bibliotekets partnerbibliotek


KB:s tre partnerbibliotek stödjer landets folkbibliotek med kompetens och spetstjänster.
Det är en del i KB:s uppdrag i att främja samverkan och utveckling inom biblioteksområdet.

Sveriges depåbibliotek och lånecentral

Sveriges depåbibliotek och lånecentral ger service till Sveriges bibliotek och är ett statligt finansierat uppdrag placerat vid Umeå kultur. Uppdraget syftar till att stödja den kompletterande medieförsörjningen med medier och kompetens.

Uppdrag 2021

  • Driva depåbibliotek enligt förvärvsplan för Sveriges depåbibliotek
  • Tillhandahålla spetstjänster kring fjärrlån, det vill säga sådana tjänster som de enskilda biblioteken inte har resurser att hantera själva
  • Ge digitalt stöd och kompetensutveckling inom kompletterande medieförsörjning

Den mångspråkiga lånecentralen

Den mångspråkiga lånecentralen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ger service till Sveriges bibliotek och är ett statligt finansierat uppdrag vid Stockholms stadsbibliotek. Uppdraget syftar till att stödja den mångspråkiga medieförsörjningen med medier och kompetens.

Biblioteken i Malmö

Biblioteken i Malmö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är drift- och utvecklingsansvariga för nationella digitala bibliotekstjänster som de virtuella svarstjänsterna Bibblan svarar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Bibblan guidar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt lärplattformen Digiteket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

De bidrar även i utvecklingen av andra nationella digitala bibliotekstjänster som Världens bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Sidan publicerades