Ange alt-text; vad bilder föreställer.

Ingalill Stenmark bland hyllorna på Sveriges depåbibliotek och lånecentral. Foto: Bertil Janson

Bibliotekssamarbete för medborgarens bästa

Följ med när Magasin K hälsade på oss på jobbet!

Biblioteken vår målgrupp

Vi fick nyligen trevligt journalistbesök på Sveriges depåbibliotek och lånecentral.

Vi visade hur vi har det och svarade på frågor om vår verksamhet. En av frågorna handlade om vad som skiljer vårt arbete här från att arbeta på ett "vanligt bibliotek". Svaret är frånvaron av besökare.

– "Ja, det är en jättestor skillnad. Men jag tänker snarare på den stora likheten, att vi alltid tänker på låntagaren, individen som beställt och vill ha den här boken." berättar Ingalill Stenmark.

Bibliotekssamarbete når ut i hela landet

Vi berättar att vi jobbar för en effektiv och jämlik informations- och litteraturförsörjning till alla låntagare - att boende var som helst i landet, kan gå in på sitt folkbibliotek, göra en beställning och via depån få tag i en unik bok. Och att vi tar emot bibliotekens utgallrade böcker, gör dem sökbara i Libris och lånar ut som fjärrlån när de efterfrågas igen.

Mer information

Magasin K är en digital tidning för dig som jobbar, studerar eller är intresserad av branscherna kultur, kommunikation och kreativ sektor. Magasin K produceras på uppdrag av fackförbundet DIK men är fristående och oberoende från förbundet. Vi har fått möjlighet att dela artikeln nedan.

Osynliga biblioteket lånar gärna ut rariteterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades