Uppdatera Biblioteksdatabasen!

Biblioteksdatabasen innehåller information om oss Libris-bibliotek. Det är respektive biblioteks ansvar att se till att informationen om det egna biblioteket är uppdaterad – och det finns många anledningar att göra det.

Vilken adress ska vi skicka beställda böcker till?

Även om adressen till det lånsökande biblioteket står i Librisbeställningen kan vi ibland behöva kontrollera den innan vi skickar böcker. Detta måste vi till exempel göra när vi skickar spårbara försändelser/paket, det vill säga försändelser över två kg. Då använder vi Biblioteksdatabasen och hämtar korrekt adress under fliken Fjärrlån: Adress för direktleverans. Posten fakturerar oss en extraavgift ifall vi råkat skicka paketförsändelse till en boxadress så det vill vi undvika.

Informationen används i de olika Libris-systemen

Biblioteksdatabasen innehåller information om de bibliotek som visar och gör sitt material tillgängligt via Libris tjänster Katalogisering, Fjärrlån eller Låntagarbeställning. Det är bibliotekens ansvar att se till att informationen om det egna biblioteket är uppdaterad.

Förutom de mer allmänna kontakt- och adressuppgifterna finns ett antal ansvarsområden som till exempel katalogansvarig och driftansvarig. Den person som står som ansvarig för ett område läggs automatiskt till på KBs sändlistor för respektive område.

Sidan publicerades