Fotografi med ryggtavlorna på två människor som sitter i en kanot och paddlar längs en å medan solen står lågt på himlen.

Under hållbarhetsveckan kan du träffa representanter från biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka på Umeå universitet och prata om vad naturen betyder för dig i din vardag.

SEE, en vecka för hållbar utveckling

Personer paddlar i kanot.

Agenda 2030, naturens betydelse för dig och lokala handlingar för klimatet är några exempel på ämnen som tas upp i Umeå under SEE hållbarhetsvecka som startar måndag 18 september. Välkommen att ta del av programmet!

Från måndag 18 september till söndag 24 september pågår SEE hållbarhetsvecka. Det är en vecka full med föreläsningar och inspirerande aktiviteter på temat hållbar utveckling. Umeå kommun är också med och arrangerar några av aktiviteterna. Här är några exempel ur programmet:

Klimat – från globalt prat till lokalt handlande

Vill du veta mer om hur vi går från globalt prat till lokalt handlande för klimatet? Lyssna på Mattias Goldmann, grundare av 2030-sekretariatet, om det politiska läget för klimatfrågan 21 september klockan 08.15–09.15.

Anmäl dig till Mattias Goldmanns föreläsning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Releasefest på Revolt

Återbruksgallerian Revolt i MVG tar nästa steg i utvecklingen. Var med när gallerian lanserar en ny digital plattform och ett nytt namn, torsdag 21 september klockan 8.30–13.30.

Anmäl dig till releasefesten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vilken betydelse har naturen ditt dagliga liv?

Träffa representanter för biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka och lyssna på samtal om naturens betydelse med gästprofessor Julian D. Olden (USA). Hur nyttjar du naturen och vad ger det dig? Dela dina tankar på Umeå universitet, Samhällsvetarhuset, SAM.A.305, måndag 18 september, klockan 9.00–11.00.

Svara gärna på vår digitala enkät, om du inte kan komma till universitetet

Forum Agenda 2030

Årets Agenda 2030 konferens är en av de aktiviteter som inleder SEE hållbarhetsveckan 18 september. Konferensen belyser synergier och målkonflikter i den samhällsomvandling som pågår: Hur bygger vi ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara samhällen under omställning? Hur kan företag, det offentliga och civilsamhället bidra till ett hållbart samhälle tillsammans? Hur möjliggör vi invånarnas delaktighet och inflytande i omvandlingen?

Program för forum: Agenda 2030 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konferensen streamas och livesändningen kommer att ligga ute två veckor efter 18 september

Streama konferensen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades