Att jobba i Umeå

Har du fått jobb i Umeå – eller funderar du på att söka ett? Här är några saker som kan vara bra att ha koll på om arbetslivet i Umeå.

Det första som kan vara bra att känna till är att Umeå har en snabbt växande arbetsmarknad. Ja, varje år skapas så många nya jobb i Umeå att det ger oss en topp-3 placering i Sverige.

Här är arbetsmarknaden bred och arbetslösheten låg. Varje år tillkommer ca 600 nya företag som tillsammans med de redan etablerade skapar nya och spännande arbetstillfällen inom många olika branscher. Förr sa man att det främst fanns jobb i den offentliga sektorn i Umeå. Idag finns fler arbetstillfällen inom den privata. Att jobb finns i många olika branscher ger en ökad trygghet för individen i sämre tider, samt innebär att det finns fler potentiella arbetsgivare att välja bland.

De största arbetsgivarna

De största arbetsgivarna är inom den offentliga sektorn; Umeå kommun, Umeå universitet och Norrlands Universitetssjukhus. Den största privata arbetsgivaren är Volvo Lastvagnar. Industristaden Umeå är stark inom tillverkningsindustrin med flera stora arbetsgivare som säljer produkter på en global marknad. Men storföretagen är bara en del av bilden. Är det något som kännetecknar arbetsmarknaden i Umeå så är det mångfalden och bredden. Här samsas tech-startups, industrikoncerner, kulturentreprenörer och offentliga institutioner.

Om du vill starta eget

Om du är mer intresserad av att starta eget så kanske någon av Umeås fyra inkubatorer kan hjälpa dig. Gör-det-själv-andan är stark här – vi gillar entreprenörskap och nya idéer. Det är ingen slump att det varje år skapas många nya företag i Umeå.

Bli en del av lösning

En annan sak som vi gillar i Umeå är hållbarhet. Som Umeåbo är du inte bara en del av omställningen till ett mer hållbart samhälle – du är med och driver den. Tre gånger i rad har Umeå gått till final i European Green Capital, och hållbara innovationer är en stark motor i den lokala tillväxten. Vårt näringsliv är drivande i denna omställning. Många företag väljer att testa och utveckla sina mest hållbara produktionsmetoder i Umeå.

Beroende på vad du jobbar med är sannolikheten stor att din arbetsplats ligger antingen i Centrala Stan, på Universitetsområdet, vid Västerslätt eller i Ersboda. Varje område har sin unika karaktär, men den goda nyheten är att du slipper spendera timmar i bilköer eller busskaos oavsett vilket. Allt ligger på cykelavstånd, även om du bor en bit utanför stadskärnan. Du vet väl att Umeå är en av Sveriges bästa cykelstäder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Och ja, man cyklar till jobbet året om. Dubbdäck och cykelhjälm på!

Hitta balansen

För att kunna prestera på jobbet behöver det slutligen också finnas möjlighet att koppla av. Oavsett vad du vill fylla din fritid med – kultur och inspiration, matupplevelser, storslagen natur Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller idrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – så har du det alltid nära i Umeå. Kort sagt, här finns alla möjligheter att kombinera ett intressant och utvecklande arbete med en meningsfull fritid och hög livskvalitet!

Academic Work Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett bemannings- och rekryteringsföretag som riktar sig till akademiker

Adecco Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett bemanningsföretag

Bemannia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett bemanningsföretag

KFX Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett bemannings- och rekryteringsföretag

Lernia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett bemanningsföretag som även erbjuder utbildningar

Manpower Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett bemanningsföretag

Nordic MediCare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – rekryteringsbyrå inom hälso- och sjukvårdssektorn

Poolia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett bemannings- och rekryteringsföretag

Randstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett bemannings- och rekryteringsföretag

Uniflex Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett bemanningsföretag

Careerjet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – sökfunktion för jobbsökande

Jappa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – matchningstjänst för sommar- eller extrajobb

Jobbland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – sökfunktion för jobbsökande

Jooble Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – internationell sökfunktion för jobbsökande

Jobted Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – sökfunktion för jobbsökande

Ledigajobb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – sökfunktion för jobbsökande

Meet a Student Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – studentplattform för jobbsökande

Minddig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – jobbplattform med fokus på den gröna omställningen

Studentjob.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – jobbportal med inriktning mot jobb för unga och studerande

Trovit Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – sökfunktion för jobbsökande

Vakanser.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – sökfunktion för jobbsökande

Sidan publicerades