Anna Adolfsson tillsammans med kollegor

Anna Adolfsson, friskvårdsutvecklare

Vad heter du?

– Mitt namn är Anna Adolfsson.

Vad jobbar du med?

– Jag arbetar som friskvårdsutvecklare på Umeå kommuns personalförening Sporren.

Vilken utbildning behövs för ditt jobb?

– Många olika fungerar, men jag har en bakgrund som personalvetare och har arbetat med personalfrågor sedan nittiotalet.

Hur länge har du jobbat inom kommunen/på detta jobb?

– Jag började på kommunen 2011 och i år har jag varit fem år på Sporren.

Vad gör du på ditt jobb?

– Mina dagar på Sporren är varierade. Jag arbetar med Sporrens ordförande och styrelse som träffas i styrelsemöten en gång i månaden för att se till att Sporrens verksamhets bedrivs enligt medlemmarnas önskemål. Jag samordnar och leder Sporrens verksamhetsgrupp där vi löpande stämmer av kommande aktiviteter, medlemsförmåner med mera. Till vardagen hör att publicera diverse information på vår hemsida, app Cardskipper, Facebooksida och Instagram. Det innefattar bland annat att söka upp aktörer för att planera och genomföra efterfrågade kurser, fotografera, formulera textinnehåll med mera. Jag administrerar medlemskort och utvärderingar, svarar på mejl och svarar på frågor i telefon. Tar alla tillfällen i akt för att marknadsföra Sporren så att fler av Umeå kommuns anställda ska få upp ögonen för de förmåner personalföreningen har att erbjuda.

Varför valde du Umeå kommun som arbetsgivare?

– Jag hamnade på Umeå kommun mer av en slump efter tips från en gammal kursare, men jag valde aktivt att stanna då jag tycker att det är en bra arbetsgivare med mycket att erbjuda.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt arbete är variationen, helhetssynen samt att jag får löpande återkopplingar på det jag gjort från såväl styrelse som medlemmar. Så mycket glädje och positivitet. Personalföreningen vill erbjuda hälsosamma upptäckter och underlätta för medlemmarna att breda ut sina vingar lite.

Vad ser du för möjligheter att utvecklas inom ditt yrke?

– Jag ser fortfarande mitt yrke som personalvetare med alla variationer som finns inom det området, med andra ord massor med möjligheter. Just nu stormtrivs jag med att få arbeta med sådant som sporrar och lyfter människor då jag tror att ju bättre vi människor trivs desto bättre jobb gör vi!

Hur är dina kollegor?

– Jag har kollegor inom SLK (stadsledningskontoret) och personal och kollegor inom Sporrens styrelse som jag har möten med regelbundet. Mest arbetar jag med styrelsemedlemmarna som bildar ett härligt gäng med erfarenhet från kommunens alla olika verksamheter och därigenom har jag förmånen att ta del av många perspektiv på arbete inom kommunen.

Något annat du vill tillägga?

– Sporren fyller 50 år som personalförening 2020 och hade stora planer på hur detta skulle firas tillsammans med medlemmarna. Liksom övriga världen fick vi ställa in och ställa om men vi arbetar för att fortsätta erbjuda alla medlemmar (anställda i Umeå kommun) aktiviteter, tips och förmåner på ett så Corona-säkert sätt som möjligt till dess det återigen är säkert att ses i större sammanhang. Du hittar din personalförening på www.sporren.info Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerades