Frågor och svar

Här kan du se svaren på de vanligaste frågorna från våra besökare. Om du inte hittar svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Varför kan jag inte betala med kontanter?

Storsjöhallen är ett kontantfritt badhus, bland annat av säkerhetsskäl. Det går bra att betala med swish eller med kort i receptionen och i restaurangen.

Finns det någon åldersgräns för barn som vill bada utan sällskap av vuxen?

Från det år barnet fyller 9 får det bada utan vuxen. Barn under 9 år samt icke simkunniga, oavsett ålder, måste alltid ha sällskap av en myndig person som är simkunnig och ombytt till badkläder.

Hur många barn får jag som vuxen ta med mig in för att bada?

Du får ta med dig max tre icke simkunniga personer oavsett ålder eller max fem simkunniga barn under 9 år per simkunnig vuxen.

Jag ska följa med mina barn in, men jag ska inte bada. Måste jag betala?

Ja. Alla besökare betalar entré till anläggningen enligt gällande prislista.

Barn under 9 år samt icke simkunniga, oavsett ålder, måste alltid ha sällskap av en myndig person som är simkunnig och ombytt till badkläder.

Mitt barn fyller 9 i år, är simkunnigt och får bada utan sällskap av en vuxen, men har inget bankkort att betala entré och fika med.

Det finns två alternativ:

  1. Det går bra att betala med Swish hos oss.
  2. Du kan köpa ett presentkort på plats i receptionen eller på webben som kan användas att betala med i receptionen, restaurangen och shoppen.

Varför måste man duscha utan badkläder innan man badar?

Man ska alltid ska duscha utan badkläder innan man badar eftersom det är det enda sättet att bli helt ren innan man går ner i bassängerna. På så sätt blir det en trevligare upplevelse för alla. En annan fördel är att kloret i bassängerna inte fastnar på kroppen, eftersom kloret endast reagerar på smutspartiklar.

Jag vill motionssimma och undrar hur många banor som finns tillgängliga?

Det finns alltid minst en motionssimbana tillgänglig under vardagar.

Måste jag som medföljande assistent betala inträde?

Ja, du betalar en vanlig entrébiljett. Spara kvittot och lämna till din arbetsgivare.

Kan jag ta med mig egen matsäck och äta den på Storsjöhallen?

Ja, du kan äta din egen matsäck inne på badet. Det finns också tillgång till mikrovågsugn. Om ni har med er egen matsäck glöm inte att ta med er något att äta på och dricka ur. Restaurangens engångsmaterial är till restaurangens mat- och fikagäster. Av säkerhetsskäl får du inte ta med glas och porslin in i anläggningen.

Är det tillåtet att fotografera och filma på Storsjöhallen?

Nej, det är foto- och filmförbud i hela anläggningen. Prata med personalen för eventuella undantag.

Finns det wifi på Storsjöhallen?

Ja, i receptionen och i den torra delen av restaurangen har du som besökare tillgång till gratis wifi. Nätverket heter _Umea WiFi. För att kunna surfa gratis måste du först registrera dig enligt de instruktioner du får på skärmen när du väljer nätverket.

Måste jag ha med mig hänglås till skåpet?

Du behöver ett hänglås för att kunna låsa ditt skåp. Har du inte med dig ett hänglås kan du köpa ett i receptionen.

Kan jag hyra badkläder och handduk på Storsjöhallen?

Du kan inte hyra badkläder men det finns till försäljning i vår shop som ligger i anslutning till receptionen. Handduk finns både till försäljning och att hyra.

Vad finns för mig som besöker Storsjöhallen med ett spädbarn?

Vi har skötrum i omklädningsrummen. Vi har också en mikrovågsugn att värma mat i.

Finns det badblöjor till försäljning?

Ja, vi säljer blöjbadbyxor i vår shop som ligger i anslutning till receptionen. Vi tillåter och säljer därför inte engångsbadblöjor på grund av att de inte sitter lika tätt och därav har större risk att läcka.

Var kan jag ställa barnvagnen?

Du kan lämna barnvagnen vid vår barnvagnsparkering i anslutning till receptionen utanför badet.

Vad gör jag om jag har glömt något på Storsjöhallen?

Upphittade saker plockas ihop och sparas i anslutning till receptionen i upp till två veckor innan de skänks till välgörenhet. Värdesaker lämnas regelbundet till polisens hittegodsavdelning. Storsjöhallen ansvarar inte för kvarglömda saker. Välkommen in för att söka dina ägodelar.

Sidan publicerades