Frågor och svar

Här kan du se svaren på de vanligaste frågorna från våra besökare. Om du inte hittar svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Varför kan jag inte betala med kontanter?

Storsjöhallen är ett kontantfritt badhus, bland annat av säkerhetsskäl. Det går bra att betala med swish eller med kort i receptionen och i restaurangen.

Finns det någon åldersgräns för barn som vill bada utan sällskap av vuxen?

???

Från Navet: Från det år barnet fyller 12 får det bada utan vuxen. Barn under 12 år samt icke simkunniga, oavsett ålder, måste alltid ha sällskap av en myndig person som är simkunnig och ombytt till badkläder.

Hur många barn får jag som vuxen ta med mig in för att bada?

???

Från Navet: Max 3 icke simkunniga personer oavsett ålder eller max 5 simkunniga barn under 12 år per simkunnig vuxen.

Jag ska följa med mina barn in, men jag ska inte bada. Måste jag betala?

Ja. Alla besökare betalar entré till anläggningen enligt gällande prislista.

(Från Navet, stämmer det för Storsjöhallen?:) Barn under 12 år samt icke simkunniga, oavsett ålder, måste alltid ha sällskap av en myndig person som är simkunnig och ombytt till badkläder.

Mitt barn fyller 12 i år, är simkunnigt och får bada utan sällskap av en vuxen, men har inget bankkort att betala entré och fika med.

Det finns två alternativ:

  1. Det går bra att betala med swish hos oss.
  2. Du kan köpa ett presentkort på plats i receptionen eller på webben som kan användas att betala med i receptionen, restaurangen och shoppen.

Varför måste man duscha utan badkläder innan man badar?

Man ska alltid ska duscha utan badkläder innan man badar eftersom det är det enda sättet att bli helt ren innan man går ner i bassängerna. På så sätt blir det en trevligare upplevelse för alla. En annan fördel är att kloret i bassängerna inte fastnar på kroppen, eftersom kloret endast reagerar på smutspartiklar.

Jag vill motionssimma och undrar hur många banor som finns tillgängliga?

???

Måste jag som medföljande assistent betala inträde?

Ja, du betalar en vanlig entrébiljett. Spara kvittot och lämna till din arbetsgivare.

Kan jag ta med mig egen matsäck och äta den på Storsjöhallen?

Ja, du kan äta din egen matsäck (var?). (Finns det mikrovågsugnar där man kan värma mat?) Om ni har med er egen matsäck glöm inte att ta med er något att äta på och dricka ur.

(Från Navet, gäller samma på Storsjöhallen?:)Restaurangens engångsmaterial är till restaurangens mat- och fikagäster. Av säkerhetsskäl får du inte ta med glas och porslin in i anläggningen.

Är det tillåtet att fotografera och filma på Storsjöhallen?

Nej, det är foto- och filmförbud i hela anläggningen (Gäller det eller är det bara baddelen? Är det tillåtet med filt/foto i gymmet och på gruppträningen?). Prata med personalen för eventuella undantag.

Finns det wifi på Storsjöhallen?

???

Från Navet: Ja, i receptionen och i den torra delen av restaurangen har du som besökare tillgång till gratis wifi. Nätverket heter _Umea WiFi. För att kunna surfa gratis måste du först registrera dig enligt de instruktioner du får på skärmen när du väljer nätverket.

Måste jag ha med mig hänglås till skåpet?

Du bejöver ett hänglås för att kunna låsa ditt skåp. Har du inte med dig ett hänglås kan du köpa ett i receptionen.

Kan jag hyra badkläder och handduk på Storsjöhallen?

???

Från Navet: Du kan inte hyra badkläder men det finns till försäljning i vår shop som ligger i anslutning till receptionen. Handduk finns både till försäljning och att hyra.

Vad finns för mig som besöker Storsjöhallen med ett spädbarn?

???

Från Navet: Det finns gott om skötbord i badhuset. I anslutning till Pluppbassängen finns det ett skötrum och ett amningsrum med mikrovågsugn. Du har också tillgång till mikrovågsugn vid restaurangen.

Finns det badblöjor till försäljning?

???

Från Navet: Ja, vi säljer blöjbadbyxor i vår shop som ligger i anslutning till receptionen. Vi tillåter och säljer därför inte engångsbadblöjor på grund av att de inte sitter lika tätt och därav har större risk att läcka.

Var kan jag ställa barnvagnen?

???

Från Navet: Barnvagnar ska lämnas på särskilda avställningsytor innanför entrégrindarna. Ta med eget lås om du vill låsa fast vagnen.

Vad gör jag om jag har glömt något på Storsjöhallen?

???

Från Navet: Upphittade saker plockas ihop och sparas i anslutning till entrén i upp till två veckor innan de skänks till välgörenhet. Värdesaker lämnas regelbundet till polisens hittegodsavdelning. Navet ansvarar inte för kvarglömda saker. Välkommen in för att söka dina ägodelar.

Hur varmt är det i bassängerna?

???

Från Navet:

  • 50-metersbassängen: 27°C
  • Hoppbassängen: 28°C
  • Upplevelsebadet: 30°C
  • Plupp barnbassäng: 32°C
  • Multibassängen: 34°C
  • Bubbelpool: 38°C
Sidan publicerades