Stäng

Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Vinterkul för de yngre i Umeå centrum

  Under vecka tre står årets snöborg klar på Rådhustorget. Centrumbesökare kan då ta del av en snöborg med tre rutschbanor för stjärtlappsåkning och en labyrint i...
 • Förskola i Umeå vinner miljöpris

  Umeå kommuns miljöpris 2021 går till Förskolan Gitarren för sitt proaktiva arbete med att minska verksamhetens klimatavtryck genom att servera vegetarisk mat so...

EVENEMANG

 • Camilla Akraka, Skumrask

  Camilla Akraka är konstnären som har skapat Metoo-monumentet ”Listen!” på Rådhustorget i Umeå. Med utställningen ”Skumrask” i Umeå konsthall visar hon främst nya verk i form av teckningar, skulpturer och målningar. Minnen, fiktiv rit och myt blandas med konstnärens förankring i naturen.
  09:00-20:00
 • Haenyeo - havets kvinnor

  På ön Jeju utanför Sydkorea lever dykarkvinnorna haenyeo. Den tusenåriga traditionen är idag listad på UNESCO över mänsklighetens immateriella kulturarv.
  11:00-17:00
 • Korsettkriget

  I slutet av 1800-talet hamnade korsetten i centrum för het debatt i Sverige. Ett litet klädesplagg blev en stor politisk fråga. Korsetten blev faktiskt ett ideologiskt slagfält, något som utlöste diskussioner om makt, kön, identitet och klass. Om kvinnlighetens former och gränser. Om dåtiden, samtiden och framtiden.
  11:00-17:00