Tre personer som vandrar vid älven med ett konstverk i bakgrunden.

Förutom sitt breda utbud av kulturscener så erbjuder Umeå intresseväckande offentlig konst som berikar stadsbilden.

Umeå: där konst och kultur står i centrum

Umeås livliga kulturscen ger plats för mängder av kulturella uttryck och konstformer. Utbudet sträcker sig från konstutställningar och teaterföreställningar till dansshower och musikarrangemang. I Umeå finner du en rik mångfald av kulturella upplevelser.

Stadens musikscen har verkligen gjort internationella avtryck, men så har även Umeås bidrag till litteratur, konst, dans och många andra former av kreativa uttryck. I takt med att staden växer och förändras så skapas nya ytor för kultur. Scenen står redo, och vi ser fram emot nästa upplevelse.

3 X Konst och kultur i Umeå

1. Norrlandsoperan: har genomgått förvandlingen från ett enskilt operasällskap till en fullfjädrad konsertscen. I år firar Norrlandsoperan 50 år av opera, dans, musikalteater och performancekonst.

2. Väven: Umeås kulturcenter Kulturväven erbjuder fantastiska restauranger, konsertscener, en biograf för konstfilm, Umeå stadsbibliotek, och Kvinnohistoriskt Museum – i princip en allt-i-ett-lösning för kulturupplevelser.

3. Bildmuseet: en av Sveriges främst arenor för samtidskonst ligger vid Umeälven och erbjuder utställningar från några av världens mest spännande konstnärer. Fri entré och det perfekta sättet att njuta av en lördagseftermiddag.

Sidan publicerades