Bild på Natalia Ikebara och ett barn använder terapikonceptet.

Natalia Ikebara, som tar examen från mastersprogrammet i avancerad produktdesign, har designat ett holistiskt terapikoncept för barn med motoriska funktionshinder. Foto: Designhögskolan vid Umeå universitet.

Studenter från Designhögskolan låter dig titta in i framtiden

Under Designhögskolans examensutställning avslöjar nästa generations designers ett brett spektrum av framtidskoncept; från AI i autonoma fordon, till lekfulla terapier för barn och en fysisk enhet för att hantera dina kryptotillgångar.

Den 31 maj visar avgångsstudenter upp sina examensprojekt på UID22 | Design Talks & Degree Show. Under eventet kommer studenter presentera sina examensprojekt muntligt, via 3D-modeller och genom digitala visualiseringar.

Den påföljande utställningen ger besökare möjlighet att prata med studenter och utforska deras visioner ytterligare genom fysiska modeller, grafiska affischer och videoexpositioner. Detta är den första fysiska examensutställningen sedan 2019.

Framtidens hållbara lösningar

Ett flertal av den 50 projekten knyter an till hållbarhet, med ingångar i ekologi, social innovation eller hälsa. Årets studentgenererade tema – resilient futures - svarar mot just dessa utmaningar som vårt globala samhälle står inför.

– UID22 kommer att vara en hyllning till den talang och den rika uppvisning av idéer som studenterna skapat för att bidra till mer hållbara framtider genom design. När vi sammanfattar deras designvisioner är vi stolta över att se så många olika kraftfulla perspektiv på vad ansvarsfull industridesign kan vara, nu och i framtiden, säger Demian Horst, prefekt på Designhögskolan.

En internationell plantskola

Designhögskolan har en global räckvidd och lockar elever från världens alla hörn. I år representerar de 32 examensstudenterna från mastersprogrammen 17 olika nationaliteter.

Multinationella företag lockas till Umeå

Representanter från multinationella företag som Apple, Microsoft, BMW, Volvo och Philips reser till Umeå för UID22 | Design Talks & Degree Show. De gör det för att följa upp samarbeten med studenter, för att titta på presentationer och portfolios, och för att rekrytera nästa generations industridesigners.

Detta är en följd av Designhögskolans internationella nätverk av samarbetspartners inom forskning, industri och civilsamhälle som hjälper till att skapa ett evenemang som sätter nya trender och väcker diskussion om vart framtidens design är på väg.

Sidan publicerades