Bilden visar två glada unga kvinnor i vintermiljö

Folkhögskolor

I Umeå finns många möjligheter till utbildning. Bland annat de olika folkhögskolor som finns i och i närheten av Umeå.

Till Umeå flyttar många som vill ta del av högre utbildning. De flesta söker sig till något av Umeås två universitet, men många hittar den högre utbildningen vid de folkhögskolor som finns i Umeå eller den omkringliggande regionen.

Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola håller till i en 1700-talsbyggnad som tidigare var Norrlands första glasbruk. Skolan ligger cirka två mil söder om Umeå, precis där Umeälven möter havet. Strömbäcks ligger i en historisk miljö med närhet till vacker omgivande natur.

Strömbäcks folkhögskola har ett internat där ungefär hälften av skolans elever väljer att bo. Det finns gott om möjligheter till naturnära friluftsaktiviteter och skolan ligger precis utanför naturreservatet Strömbäck-Kont som är ett utflyktsmål många umeåbor uppskattar under sommarmånaderna. Skolan erbjuder flera förberedande utbildningar, men också yrkesutbildningar till undersköterska eller musikalartist vid Sveriges nordligaste musikalutbildning.

Umeå folkhögskola

Umeå folkhögskola ligger i den studentrika stadsdelen Ålidhem nära Umeå campus. Skolan erbjuder det du behöver för vidare studier på grund-, gymnasie- och högskolenivå. Umeå folkhögskola har ett blandat utbud av kurser, allt ifrån vård-, teologi- och transport- till språkkurser på olika nivåer.

Västerbottens folkhögskola

Västerbottens folkhögskola finns på sju olika orter och är ett samarbete mellan Storumans och Vindelns folkhögskolor. En av orterna är Umeå och du finner skolan i nyrenoverade lokaler mitt emot Norrlands universitetssjukhus vid Umeå campus.

Sidan publicerades