Ta hjälp att aktivera dig i sommar!

Behöver du draghjälp för att komma igång och röra dig mer? Här är några utvalda tips från Korpen.

Du bestämmer själv vilken utmaning som passar dig bäst. Alternativt kan ni utmana varandra i grupp!
Såväl Bränteverest som Lundarundan är lämpliga för grupputmaningar där ni antingen enskilt eller tillsammans fullföljer utmaningarna. Samla kollegorna eller vännerna, tänk ut ett passande namn och välj en gruppledare. Gruppen får sin egen topplista för att enkelt kunna följa varandras framsteg.

Bränteverest

En utmaning som syftar till att bestiga Bräntberget med topp- och bottenpunkt vid liftsystemet, lika många gånger som det tar att ta sig upp på Mount Everest. Men du gör det när det passar dig under perioden maj till september.

Mer information och anmälan: Bränteverest - Information (branteverest.se) Länk till annan webbplats.

Lundarundan

En utmaning som tar dig 100 gånger runt Umeås vackraste älvstråk i sommar. När du har promenerat eller sprungit Lundarundan 100 gånger så har du har klarat Lundarundan 100!

Mer information och anmälan: Lundarundan Länk till annan webbplats.

Korpen Online

Ett erbjudande om onlineträning så att du kan träna instruktörsledda pass vart du än är, när du än vill. Korpen Online vill inspirera till rörelseglädje både före, under och efter arbetsdagens slut.

Du hittar filmerna på Korpen Online - KAF (solidtango.com) Länk till annan webbplats. Lösenord: KorpenonlineKAF

Motionslandslaget

Vårt bekväma liv med hemleveranser, elsparkcyklar och en oändlig ström av underhållning skulle vara fantastiskt om det inte vore för en sak: stillasittandet. Det tar långsamt men säkert död på oss. Våra hjärtan och lungor får inte den motion de behöver, vilket gör oss sjuka och nedstämda.

Varje rörelse räknas i motionslandslaget, allt som hjälper dig att hitta och stödja din egen form av motion. Varje rörelse, varje minut räknas. Ta tillfället i akt att delta i den roligaste och mest betydelsefulla landskampen någonsin.

Mer information och anmälan: Gå med i motionslandslaget (korpen.se) Länk till annan webbplats.

PS!

Puls och lycka är relaterade, enligt Micael Dahlén, professor i ekonomi vid Handelshögskolan med inriktning på lycka, välbefinnande och välfärd, och även förbundskapten för Motionslandslaget. I en studie där deltagare cyklade på en motionscykel rapporterade de i genomsnitt en högre nivå av glädje när deras puls ökade.

En ytterligare förklaring till ökad glädje vid fysisk aktivitet är frisättningen av lyckohormoner som endorfiner och dopamin. Könshormoner, som också ökar vid träning, bidrar till välbefinnandet och kan vara en anledning till att många känner sig mer flirtiga på gymmet.

Så, genom att förbättra kroppens tillstånd, förbättras även sinnesstämningen.

PS fritt refererat från utskick av Motionslandslaget till deltagare i maj.

 

Foto: Peter Chou

Sidan publicerades