Vårens skönaste friskvårdsaktivitet - Jorden runt med quiz

Lite tips, trix och pepp till dig som är med i årets riksmästerskap i Tipspromenad där du tävlar i Sporren tillsammans med andra kommuners personalföreningar.

Du startar din veckopromenad när och var du vill under tävlingsperioden. Varje fråga dyker upp för dig att besvara i din telefon varje 200 meter. Det är blandade frågor som har anknytning till platserna vi gemensamt besöker på vår jorden-runt-resa! 2 km tar ungefär 15-30 minuter att genomföra beroende på din gång- och svarshastighet.

Så här gör du för att komma igång:

1. Om du nyttjar appen Active Quiz sedan tidigare och har en profil, kan du gå direkt till punkt 4.

2. Hämta Hämta appen "ActiveQuiz - For fun walks" Länk till annan webbplats.till din mobil.

3. Skapa en profil i appen (ikonen längst ner till höger i appens bottenmeny). Viktigt för att följa statistiken för dig själv.

4. Du ska inte anmäla dig till tävlingen i appen utan fyll i Quizkod: SPORREN för att komma till tävlingen.

5. Startskottet gick 8 april. Nu har du fyra quizar i appen. Alla quiz är 2 km och har 200 meter mellan varje fråga. Du har en vecka på dig att samla poäng på dessa fyra promenadrundor. Det är din första runda i varje quiz som ger poäng till tävlingen. Men du får gärna samla distans till lag Sporren genom att gå flera gånger!

6. För lite extra pepp kan du följa @activequiz på sociala medier (Facebook Länk till annan webbplats., Instagram Länk till annan webbplats., LinkedIn Länk till annan webbplats.). Varje vecka kommer allas vår tävlingsledare Rickard Olsson att berätta spännande anekdoter om våra besöksmål. Det är även där som ställningen presenteras i tävlingen men också där vinnare presenteras löpande under tävlingen på både individ- och lagnivå!

 

Tävlingsperiod
8 april - 2 juni, 2024

Tid och plats
Du går dina promenader när och var passar dig under veckan

Arrangör
Active Quiz och Kommunanställdas Fritidsförbund, KAF

Övrigt
I appen Active Quiz tävlar vi mot övriga kollegor i Sveriges kommuner och på ledartavlan tävlar vi alla för lag Sporren.

För vanliga frågor och svar gå till FAQ - ActiveQuiz Länk till annan webbplats.

Kostnadsfritt

Kläder för väder

Sidan publicerades