Storsjöhallens bad stängd tillsvidare

Efter provtagning på Storsjöhallen har legionellabakterier upptäckts i en dusch och badanläggningen är nu stängd resten av sommaren. Gymmet är öppet som vanligt men duscharna är avstängda. (Uppdaterad information 2024-07-04)

Storsjöhallens bad stängd tillsvidare

Efter provtagning på Storsjöhallen har legionellabakterier upptäckts i en dusch och badanläggningen är nu stängd resten av sommaren. Gymmet är öppet som vanligt men duscharna är avstängda. (Uppdaterad information 2024-07-04)

Gruppträning

På Storsjöhallen har vi ett brett utbud av gruppträningspass både i vatten och på land, allt för att du som kund ska hitta en träningsform som passar just dig.

Du kan delta i vår gruppträning från det år du fyller 15 år. För familjeträning är åldersgränsen 11 år och barnet får då delta på alla våra gruppträningspass i sällskap med en vuxen. På cykelpassen gäller en längd på minst 150 cm för att nå ner till pedalerna. Medföljande barn som inte tränar får endast vara i gruppträningssalen om de sitter tysta på sidan. På yogaklasser är det inte tillåtet med medföljande barn i lokalen.

Läs gärna igenom våra bokningsregler innan du tränar hos oss.

Släpp lös din inre dansare med enkla pulshöjande rörelser till afrikanska rytmer. Afro Power Dance är ett gruppträningspass där vi bygger ihop en enklare koreografi med ett leende på läpparna. Inga förkunskaper krävs och passet är barfota.

Vi stärker vår ländrygg, core, ben, kondition och har kul tillsammans!

Aqua 30/60 är vattenträningspass där vi varvar konditionsträning med styrka i takt med musiken på ett härligt sätt. Fokus ligger på de stabiliserande muskelgrupperna men vi bygger också på med övningar för övrig muskulatur. Passet lämpar sig för dig som är nybörjare eller för dig som gillar den mer klassiska vattenträningen. Gemensamt för all träning i vattnet är att du på ett enkelt sätt kan anpassa rörelserna så att dom passar dig själv.

Siffran 30 eller 60 anger längden på passet.

Vår cirkelträning är enkel och effektiv styrketräning med konditionsinslag. Du arbetar på olika styrke- och konditionsstationer och instruktören instruerar när det är dags att byta station.

Cirkelträning 45 är ett träningspass som passar alla. Alla övningar går att anpassa så att de passar både den ovane och den rutinerade.

Cirkelträning Senior passar dig som är mer van att träna och som kanske ganska nyss blivit pensionär.

Cirkelträning Senior Puls är cirkelträning med fokus på konditionsträning för dig som är pensionär.

Cykel 45/60

Våra cykelpass passar alla, både dig som är nybörjare till dig som är elit. Våra cykelpass är konditionsträning på cykel där instruktören själv sätter ihop passet. Gemensamt för alla pass är att de går att anpassa till din individuella nivå. Vi jobbar både i stående och sittande positioner samt varierar motståndet med ett reglage som gör cykelpasset dynamiskt.

Se också Les Mills Sprint™ för ett liknande pass.

Senior cykel

Till skillnad från de andra cykelpassen är vårt Senior cykel-pass lite kortare, 30 minuter, och anpassat efter den seniora kroppen. Även det här passet går att anpassa till din individuella nivå.

Träna våra cykelpass med pulsband

Du kan använda pulsband på alla våra cykel-klasser. Vi uppskattar om du som är nybörjare finns på plats en stund i förväg så du kan få igång pulssystemet.

Du kan redan innan du kommer hit skapa ditt eget Polar flow-konto så går registreringen på plats mycket snabbare.

Registrera ett Polar flow-konto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi lånar ut pulssensorer men du måste ha ett eget pulsband (soft strap). Vi säljer pulsband i receptionen för 249 kr. Du kan även hyra ett pulsband i två timmar för 50 kr om du glömt ditt eller bara vill prova.

För dig som har en Polarklocka av nyare modell går det bra att använda klockan som pulssensor.

Gå in under sportprofiler i appen och in på inomhuscykling och redigera. Se till att Puls synlig för andra enheter är aktiverad. På passet väljer du Börja träna och Inomhuscykling. Du kan också välja att logga in på Polar i datorn och redigera under Sportprofiler/inomhuscykling. Gå in under Puls och välj Puls synlig för andra enheter.

Välj att inte trycka på start så använder du din klocka som en sensor och aktiviteten registreras enbart i Polar flow-systemet. Du kan också trycka på start men var då medveten om att det registreras två pass, ett i din klocka och ett i Polar flow-systemet, så då får du ta bort ett i efterhand.

HIIT är ett pass med högintensiv intervallträning där vi tränar puls och styrka i olika helkroppsövningar med och utan redskap. Alla kan delta på HIIT-passen efter sin förmåga!

Ta med dig bekväma träningskläder som du trivs med och träningsskor på fötterna. Ta gärna med även en vattenflaska och en handduk – du kommer att svettas.

Les Mills Bodybalance™ är ett pass där vi tränar styrka, balans och rörlighet med rörelser från bland annat yoga, pilates och Tai chi. Ta på dig bekväma träningskläder och ta gärna med en långärmad tröja till avslappningen i slutet av passet. Under själva passet tränar vi barfota men ha på dig ett par skor till och från träningslokalen.

Les Mills Bodypump™ är styrketräning till musik som utmanar och gör dig stark. Passet är perfekt för dig som vill träna igenom hela kroppen på ett effektiv sätt. Allt du behöver är bekväma träningskläder, träningsskor, vattenflaska och kanske en handduk.

Les Mills Core™ är effektiv träning för mage, rumpa och rygg, det är det perfekta passet för att få en stark bålmuskulatur (core) . Du behöver bekväma träningskläder som du trivs med, träningsskor samt gärna vattenflaska och handduk.

Les Mills RPM™ är ett enkelt, roligt och intervallbaserat cykelpass med olika etapper/låtar med olika karaktärer samt nedvarvning och stretch. RPM™ är inomhuscykling av utomhuskaraktär.

Vi har passet i två olika längder: 30 minuter och 45 minuter.

Allt du behöver är bekväma träningskläder, träningsskor, vattenflaska och kanske en handduk. Cykelbyxor/tights är att rekommendera men är inte nödvändigt (cykelbyxor gör att kontakten med sadeln blir mjukare).

LesMills Sprint™ är HIIT-träning på cykel. Det är en kort, intensiv och effektiv träningsklass i spinningsalen. Coachen guidar dig genom passet, men du kan själv anpassa träningen till din nivå.

Våra seniorpass har ett lugnare tempo, innehåller inte hopp och är kortare i tid. Vi tummar dock inte på att passen ska vara roliga och effektiva – du får svettas, skratta och du får en ordentlig genomkörare av kroppen. Instruktören på passen finns till för att hjälpa dig igång.

Till våra seniorpass räknar vi Yoga fusion, Cykel senior, Aqua 30 samt Cirkelträning senior. 

Yoga är ett dynamiskt pass där du tränar igenom hela kroppen i stående, sittande och liggande positioner. Under klassen fokuserar vi även på vår andning och närvaro. Se även BodyBalance för ett liknande pass.

Yoga fusion är ett rörlighetspass inspirerat av olika yogatyper. Det är ett lugnt pass som passar alla, vi använder inga redskap, det är ingen svår koreografi och vi fokuserar på att kunna gå från passet lite mjukare än då vi började. Bortsett från stretch kan det finnas inslag av balansträning, statisk och dynamisk stretch samt vila och andningsövningar.

I Yin yoga fokuserar vi på lugn och ro, att hitta återhämtning och vila. Vi lyssnar in kroppen och gör bara det som känns bra för dig, just idag. Vi sitter och ligger länge i olika positioner för att komma åt bindväven djupt inne i kroppen. Ibland fokuserar vi på ett specifikt område i kroppen, till exempel höfter eller rygg. Vi använder oss av bolster, kuddar och block för att kunna stötta upp kroppen så det blir så bekvämt som möjligt. Yin yoga passar alla, även gravida.

Sidan publicerades