Bilden visar studenter som samtalar vid Konstnärligt campus.

Högskolor på Konstnärligt campus i Umeå

Upptäck de tre högskolorna på Konstnärligt campus, en av Umeås mest internationella och kreativa platser.

Konstnärligt campus samlar Umeå universitetets konstnärliga utbildningar. På vad som tidigare var ett industriområde nära Umeå centrum finner du en av de mest kreativa miljöerna i Umeå. Utöver de tre högskolorna finns här Bildmuseet, experimentverkstaden Humlab-X och eXpression Umeå, en förtagsinkubator med inriktning mot konstnärliga, kulturella och kreativa näringar.

Arkitekthögskolan

Startade 2009 som Sveriges fjärde arkitektutbildning med rätt att utfärda fullvärdig arkitektexamen, med inriktning mot hållbar utveckling och integrerad design.

Designhögskolan

Designhögskolan är internationellt känd som Umeå Institute of Design (UID). Skolan fokuserar på industridesign och har ett mycket högt internationellt ansende. Den rankas återkommande som en av världens bästa designutbildningar av bland andra Business Week, iF och Red dot. Här finner du inspirerande och kreativa miljöer med lärare och studenter från hela världen. Studenterna återfinns ofta som pristagare i internationella designtävlingar.

Konsthögskolan

Konsthögskolan förbereder sina studenter på ett arbete som professionella konstnärer. Skolan har ett livligt internationellt utbyte och omkring 70 studenter som läser kandidatprogram eller magisterprogram. Skolan erbjuder sina studenter nationella och internationella lärare, närhet till högkvalitativa utställningar, och möjligheter att arbeta koncentrerat med att utveckla sin konst i en lugn och fokuserad miljö.

Sidan publicerades