Vera Lundström

Kungligt pris till matematiklärare

Vera Lundström som är matematiklärare på Maja Beskowgymnasiet tilldelas Ingvar Lindqvist-priset 2024 i matematik. Kungliga Vetenskapsakademien delar ut fyra lärarpriser i ämnesområdena matematik, fysik, kemi, biologi, naturkunskap eller NO till lärare och lärarlag på grundskolan och gymnasiet. Stort grattis Vera!

Prisceremonin äger rum i Stockholms stadshus i närvaro av kungaparet 12 april. I samband med prisutdelningen är alla pristagare inbjudna till Ingvar Lindqvistsymposiet där de presenterar sitt arbete. Därutöver anordnas ett lärarnätverksträff till vilken både tidigare och årets pristagare är inbjudna. Det blir även en guidad visning av Vetenskapsakademien och dess olika institutioner.

– Vera brinner för problemlösning och med åren har hon skaffat sig en stor problemlösningsbank med problem på olika nivåer att ösa ur. Ibland görs även problemlösningen i samverkan med elever från annat land. Våra elever uppskattar verkligen hennes lektioner och lär sig otroligt mycket när undervisningen både är rolig, fartfylld och spännande, säger Henrik Ragnvaldsson, rektor.

Lärare som brinner för matematik och naturvetenskap prisas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (kva.se)

Fakta om Ingvar Lindqvist-priset

Varje pris består av 50 000 kronor i ett personligt pris till läraren/lärarlaget, och 50 000 kronor till lärarnas respektive skolor. Pengarna till skolan får användas till naturvetenskapliga aktiviteter och inköp av läromedel för de naturvetenskapliga ämnena. Priset har fått sitt namn efter en av Vetenskapsakademiens tidigare preses (ordförande), Ingvar Lindqvist.

Kontakt

Vera Lundström
lärare i matematik
vera.lundstrom@umea.se

Henrik Ragnvaldsson
rektor, Umeå Elitidrottsgymnasium
070-316 93 41
henrik.ragnvaldsson@umea.se

Sidan publicerades