Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Håll igång utomhus på påsklovet

  Du och alla andra ska kunna ha ett aktivt påsklov, även i virustider. På www.umea.se/aktivfritid får du tips på aktiviteter både för dig själv och tillsamman...
 • Umeå i rampljuset i Europa

  Klimatsmarta lösningar och integration av många perspektiv är i fokus när Umeå uppmärksammas i Europa för arbete med hållbarhet. Den europeiska organisationen I...

Tema bostadsområden

Flygfoto över Mariehem, Umeå

Marieområdet

På Marieområdet har du nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. På Marieområdet kan du bo i olika boendeformer på nära avstånd från både handelsområden, universitet och natur. Mariehem ”den vita staden”, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta behovet av bostäder när universitetet kom till. Sedan tillkom Olofsdal och Nydalahöjd och senare Mariestrand, som är granne med Nydalasjön.

Evenemang

 • Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet

  Vilka slags konstverk finns i Umeå kommuns samling och vad berättar de? Vilka konstnärer har skapat verken och från vilken tid? I Umeå konsthalls utställning ”Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet” får du se exempel på konstverk som visar samlingens bredd och variation. Utställningen är öppen för digitala besök via webben under perioden 30 mars – 26 september 2021. Du når den enkelt när du själv vill via umea.se/konst.
  00:00-23:45
 • Hur låter pi (π)? Musikutmaning för ungdomar

  Är du mellan 13 och 19 år och gillar du att komponera? Då har vi en rolig utmaning för dig! Kulturskolan och Curiosum bjuder in dig till en kompositionsutmaning med talet π (pi) som tema. Evenemanget startade på matematikens dag den 14/3 (i USA 3/14) och pågår till den 11 april.
  08:00-17:00
 • Bada på Ersbodabadet

  Gratis bad på Ersbodabadet för barn som går i skolan i Umeå kommun och går i förskoleklass (6-års) till åk 9.
  10:00-17:00