Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Nattvandrarna är där för unga

  Det ska vara självklart att känna sig trygg i Umeå – dygnet runt, året om, på bussen, i parken och på festivalen. Därför samarbetar Umebrå med Länsförsäkringar...
 • Parkeringsavgift införs vid havsbad

  Under sommarsäsongen kommer parkeringsavgift att införas vid Bettnessands och Norrmjöle havsbad. Anledningen är problem med framkomlighet som har pågått under f...

Umeå 400 år

En man och en kvinna står och tittar på Väven med rullpizzor i händerna.

Vi firar 400 år av tjafs

Det är inte den geografiska platsen som gör Umeå så speciellt, eller älven, träden eller Väven. Det som gör Umeå så speciellt är vi som bor här. Det är den där andan. Det är våra tankar, drömmar och visioner. Det är våra 131 456 olika åsikter om precis allt. Den saliga blandningen av hjärta och hjärna, för och emot, hit och dit. Det är vårt tjafs, våra debatter och inlägg.

Så nu när vi fyller 400 år hyllar vi den helt underbara bråkiga resa som gjort oss till en av världens mest progressiva, kreativa och kulturella städer.

Länge leve högt i tak, demokrati och oliktänkande!

Evenemang

 • Gökotta i Arboretum Norr -Kom med på fågelvandring i Arboretet i Baggböle

  På den biologiska mångfaldens dag, söndagen den 22/5 kör vi en guidad fågelvandring i vårt Baggbölearboretum. Under sakkunnig ledning vandrar vi runt och lyssnar av fågelkörerna tillsammans. Samling på parkeringen kl 08.00. Medtag eget fika. Beräknad tidsåtgång ca. två timmar. Arrangemanget är gratis.
  08:00-10:00
 • Stig Lindberg

  En enorm produktivitet, experimentlusta och förmåga att vara funktionalist utan att göra avkall på sin fantasi, har gjort Stig Lindberg till en av våra mest folkkära formgivare. Han har med sin formgivning och sina illustrationer försett Sverige med bruksföremål och design sedan 1940-talet. Utställningen omfattar cirka 350 objekt – bland annat porslin, tapeter, textilier, industridesign, illustrationer och konst.
  11:00-17:00