Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Följ kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndag 27 mars med start klockan 09.00. Följ mötet i din dator eller mobil. Det direktsänds på www.umea.se/webbtv .
 • Aktuellt från Umebrå, mars 2023

  Bättre stämma i bäcken än i ån. Ur ett förebyggande perspektiv är insatser riktade mot barn och unga särskilt prioriterade, för att bryta negativa beteenden tid...

Umeå 400 år

Umeå sett från älven med norrsken på himlen

Hur gick det med berättelserna?

Jubileumsåret Umeå 400 år har avslutats och vi ser tillbaka på ett helt år med massor av aktiviteter. Du kan läsa mer på webbplatsen för jubileet: www.umea400.se.

Under året har många bidragit och delat med sig, bland annat av berättelser om Umeås historia, om det som har format staden under minst 400 år. Vi har också spelat in 60 Umeåbors egna berättelser och visioner i form av framtidshälsningar om ”Mitt Umeå”. Tillsammans ger berättelserna en bild av historien och Umeå i dag som vi sparar för framtiden.

Evenemang

 • Monica L Edmondson / Malign

  I Monica L Edmondsons utställning i Umeå konsthall, Väven, visas för första gången alla delar tillsammans från det fleråriga konstprojektet "Malign". Tidigare har konstverket "Closure" visats på Konstmuseet i Norr Kiruna (2019/2020) och verket "TippingPoint" har visats i en hölada utanför Tärnaby (2021). I utställningsrummet samspelar nu skulptur, fotografi och film.
  09:00-20:00
 • Frihet - Akvareller av Mohsen Salehi

  Välkomna till Umeå stadsbibliotek, Öppen vägg, plan 2. Akvarellutställningen "Frihet" visas 22 februari till 22 mars under bibliotekets ordinarie öppettider.
  09:00-20:00