Tre personer med arbetskläder tillsammans med flera fåtöljer utomhus i snö.

Kvartersvärdar på Ålidhem tillsammans med den klassiska Bostaden-fåtöljen.

Bostadens Återbruksdag – en återkommande succé

I november 2021 arrangerade Umeås kommunala bostadsbolag Bostaden sin första Återbruksdag där Bostaden skänkte bort 60-tals möbler från sina studentkorridorer på Pedagoggränd. Gensvaret blev överväldigande. Över 400 personer anmälde sitt intresse för möblerna, som lottades ut bland intresserade och några dagar senare blev upphämtning av sina nya ägare. Nu, några år senare, har Återbruksdagen blivit en tradition.

När Bostaden byggde om studentrum på Pedagoggrund till små lägenheter blev originalmöbler från 60-talet över. Möbler som byggdes av Berglunds snickeri i Burträsk och som köptes in till Bostadens första studentrum. Möblerna är av mycket bra kvalitet och är dessutom en del av både Bostadens och Umeås historia. I en tid då vi behöver köpa mindre nyproducerade saker för att ställa om till en cirkulär ekonomi känns det självklart för Bostaden att dela med sig av möbler som blir över.

Återkommande succé

Återbruksdagen har blivit både självklar och en återkommande succé, och bostadsbolaget är tacksamma över att umeborna uppskattar återbruk lika mycket som de gör. Missa inte möjligheten att skaffa dig en unik möbel – nästa återbruksdag arrangerar Bostaden lördag 27 januari 2024.

Bostaden-fåtöljen

Populärast av möblerna är den så kallade ”Bostaden-fåtöljen”. Många använder den precis som den är i sin originalklädsel, men för den som vill göra den personlig så finns instruktioner med mönster och mått på Bostadens webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tänk att möbler som är närmare 60 år gamla nu får chansen att få en ny plats i umebornas hem – så gör vi Umeå bättre!

Nästa Återbruksdag

Lördag 27 januari 2024, klockan 11.00–14.00 på Pedagoggränd 9 A. Välkommen!

Sidan publicerades