Kvällsvy över Umeå centrum i fina färger.

Tillsammans kan vi skapa ett Umeå som växer tryggt och säkert utan några utsatta områden.

Umeå växer tryggt och säkert

Umeå är en av världens tryggaste städer. Stanna upp och ta in det för en stund. Det är något vi verkligen kan vara stolta över. Inte sant?

Titta bara på brottsstatistiken och de stora trygghetsundersökningarna. Samtidigt finns det såklart utmaningar. Staden växer och världen förändras.

Många tror att brotten ökar och blir grövre, men statistiken visar på en brottslighet som är stabil över tid. Hur tryggt Umeå är och hur staden upplevs beror på vem du är och var du bor. Det är inte okej.

Vi arbetar för att utvecklingen ska gå åt rätt håll. Umeå ska fortsätta vara en härlig plats att leva på för alla. Det ska inte spela någon roll hur gammal du är, vilken kön du har, var du kommer ifrån eller vad du har för adress. Punkt.

Vi är många som kan bidra till öppet samhället. Umeå kommun samverkar med starka krafter i samhället, där universitetet, skolan och föreningslivet är några exempel. Vi har olika metoder för att hantera problem. Oavsett det handlar om gängkriminalitet, våld i nära relationer, bedrägerier eller drogproblematik.

Tillsammans skapar vi ett Umeå som kan växa tryggt och säkert.

Brotts- och drogförbyggande rådet – Umebrå

Umebrå är Umeå kommuns lokala brotts- och drogförebyggande råd. Umebrå består av representanter från kommunen, polisen och Region Västerbotten. Rådet är ansvariga för den samverkansöverenskommelse som finns mellan Umeå kommun och Polismyndigheten.

Vad är Umeå växer tryggt och säkert?

Umeå växer tryggt och säkert är en kommunal satsning som kompletterar polisens arbete att öka tryggheten, minska brottsligheten och motverka tendenser till social oro i de nordöstra stadsdelarna.

Sidan publicerades