Kontaktfamilj

Stöd och omsorg

Logga in och sök jobbet

Vi söker familjer som har tid och engagemang för uppdrag som kontaktfamilj.

Att vara kontaktfamilj till en familj med sociala problem innebär att du och din familj tar emot ett barn i ert eget hem under 1-2 helger i månaden.

Läs mer om uppdraget som kontaktfamilj på www.umea.se/kontaktfamilj

Om din familj
Det är viktigt att ni kan erbjuda en trygg och stimulerande miljö och att ni har både tid och plats att ta emot ett barn i ert hem. Ett ömsesidigt förtroende mellan familjerna är a och o liksom att möta den hjälpsökande familjen och dess livssituation med respekt.

Anställningsform
Arvodesanställning. Uppdrag som kontaktfamilj innebär inte en anställning hos Umeå kommun. Ersättning utgår i form av arvode och omkostnadsersättning.

Övrigt
Familjehemscentrum gör en lämplighetsbedömning genom kontroll av social- och polisregister, intervju samt referenstagning.
Handläggning av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din intresseanmälan på www.umea.se/kontaktfamilj

 

 

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner här.

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Logga in och sök jobbet

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Referensnummer: 2020/583

Kontakt: Anna Lindström, 090-163092

Facklig företrädare:

Publicerat: 2022-01-01

Sista ansökningsdag: 2023-12-31

Sidan publicerades