Familjehem

Stöd och omsorg

Logga in och sök jobbet

Vi söker familjer som har tid och engagemang för uppdrag som familjehem.

Att vara familjehem innebär att du och din familj tar emot ett barn eller en ungdom i ert eget hem för en kortare eller längre period när barnet inte längre kan bo i sin biologiska familj av en eller annan anledning. Det kan handla om psykisk sjukdom, våld eller missbruk i familjen.

Läs mer om uppdraget som familjehem på www.umea.se/familjehem

Om din familj
Som familj bör ni vara trygga, kärleksfulla och stabila. Det är också viktigt att er livssituation är sådan att ni har både tid och plats för att ta emot ett barn. God samarbetsförmåga är en förutsättning.

Anställningsform
Arvodesanställning. Uppdrag som familjehem innebär inte en anställning hos Umeå kommun. Ersättning utgår i form av arvode och omkostnadsersättning.

Övrigt
Familjehemscentrum gör en lämplighetsbedömning genom kontroll av social- och polisregister, intervju samt referenstagning.
Handläggning av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din intresseanmälan på www.umea.se/familjehem

 

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner här.

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Logga in och sök jobbet

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Referensnummer: 2020/585

Kontakt: Åsa Marklund, 090-161815

Facklig företrädare:

Publicerat: 2022-01-01

Sista ansökningsdag: 2023-12-31

Sidan publicerades