Ledsagare och avlösare till barn, unga och vuxna

Stöd och omsorg

Logga in och sök jobbet

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker dig som är intresserad av att bli uppdragstagare inom Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun. Oavsett om du är avlösare eller ledsagare kommer du finna att detta är ett stimulerande och givande uppdrag, där dina insatser är värdefulla

Ledsagarservice vad är det ?
Som ledsagare är du uppdragstagare till vuxna eller ungdom med funktionsnedsättning.
Syftet med ledsagning är att möjliggöra en meningsfull fritid för brukaren.
Ledsagning är beviljad utifrån beslut av timmar som skall utföras utanför hemmet, genom att ge stöd till den enskilde i olika sociala sammanhang, till exempel idrottsaktiviteter, kulturarrangemang, promenader med mera.

Avlösarservice vad är det ?
Som avlösare är du uppdragstagare hos en familj med ett barn/ungdom med någon form av funktionsnedsättning i deras hem. Som avlösare avlastar du föräldrarna i omvårdnadsarbetet så de kan få möjlighet att lämna hemmet.
Föräldrarna väljer själva vad de vill göra med den tid de har blivit beviljade.

Om dig
Vi söker dig som är lyhörd och öppen för den enskildes önskemål om fritidsaktiviteter. Erfarenhet av vårdarbete är meriterande, men vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser helst att du kan vara tillgänglig en längre period för att främja en bättre kontinuitet för brukaren.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Enligt lag så måste alla som arbetar inom verksamheter med barn under 18 år uppvisa ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister vid anställningstillfället. Ett sådant utdrag kan du beställa från polisen via denna blankett: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/
 
Övrigt
Anställningsform:
Som uppdragstagare arbetar du ca 10 - 30 timmar per månad utifrån beslut. Behovet kan vara dag, kväll eller helg utifrån överenskommelse med brukaren/familjen.

Din ansökan kommer att handläggas löpande. Om dina kvalifikationer överensstämmer med brukarens behov kommer du bli kontaktad. 

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner här.

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Logga in och sök jobbet

Övrig information

Tillträde: Löpande tillsättning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: Deltid

Antal lediga befattningar: 15

Referensnummer: 2022/1167

Kontakt: Jörgen Andersson, rekryteringssamordnare, 090-163797
Olivia Unander, rekryteringssamordnare, 090-161812

Facklig företrädare:

Publicerat: 2023-01-01

Sista ansökningsdag: 2023-12-31

Sidan publicerades