Nyutexaminerade sjuksköterskor till HSV och Umeå norra korttidscenter

Äldreomsorg, Hälso- och sjukvård i hemmet

Logga in och sök jobbet

Hemsjukvården ansvarar för hemsjukvård, hembesök, all rehabilitering och habilitering samt hjälpmedel ordinärt boende, inklusive hjälpmedelsförskrivning och intyg för bostadsanpassning. Ansvaret gäller dygnet runt för personer som är över 18 år och bor i sitt eget hem. Målen för hemsjukvården är bland annat att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv och att erbjuda en god och säker hälso- och sjukvård, samt att öka personens upplevelse av god kvalitet. För att uppnå målen har tre fokusområden identifierats som anger riktningen i arbetet. Dessa är; hälsofrämjande och rehabiliterande arbetssätt, medskapande samt samordning och ansvarsfördelning.

Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Vi söker nu tre sjuksköterskor till vårt team inom HSL och Umeå norra korttidscenter!

Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas. Det vi kan erbjuda är bland annat:

 • verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet.
 • ett omväxlande arbete.
 • möjlighet att i lagom takt växa i rollen som sjuksköterska.
 • gles helgtjänstgöring.
 • konkurrenskraftig och individuell lönesättning.
 • förmånliga friskvårdserbjudande.
 • kompetensutveckling.

Läs gärna mer om dina förmåner som medarbetare i Umeå kommun här.

Dina arbetsuppgifter
Som sjuksköterska hos oss arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som sjuksköterska på primärvårdsnivå. Det innebär bl.a. läkemedelshantering, såromläggning, injektioner och katetervård mm. Du planerar och styr själv din arbetsdag i samarbete med andra professioner med ett personcentrerat förhållningssätt. Arbetet sker i ordinärt boende och du ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i ett nära samarbete med andra professioner.

Om dig
Vi söker dig som är nyutexaminerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom sjukvården, men det är inget krav. Erfarenhet från geriatrik och psykiatri är meriterande. Som sjuksköterska i kommunen har du och dina sjuksköterskekollegor den högsta medicinska kompetensen. Därför är det viktigt att du trivs med att ta eget ansvar, har god initiativförmåga samt bidrar till god kommunikation i samarbete med andra yrkesprofessioner. Självklart har du ett gott och respektfullt bemötande i kontakt med vårdtagare, anhöriga. 

B-körkort krävs för tjänsten.

Då det förekommer rökning och pälsdjur bör du inte vara allergisk.

Arbetstiden är förlagd dag/kväll och helg.

Välkommen med din ansökan. Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Övrigt

 • 3 platser, heltid, med start 2024-02-01 till och med 2024-09-30.
  Anställningsformen kommer till en början vara särskilt visstidsanställning och sedan vikariat över sommaren.
 • Sista ansökningsdag: 2024-01-31

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner här.

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Logga in och sök jobbet

Övrig information

Tillträde: 2024-02-01

Anställningsform: Särskild visstidsanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 3

Referensnummer: 2023/1025

Kontakt: Simon Gustafsson, enhetschef, 090-165252
Annica holmgren, enhetschef, 090-165262

Facklig företrädare: Jessica Axelsson, Vårdförbundet, 073-0731828

Publicerat: 2023-10-27

Sista ansökningsdag: 2024-01-31

Sidan publicerades