Kontaktpersoner

Umeå centrum, väven

Stöd och omsorg

Logga in och sök jobbet

Stöd och omsorg i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker dig som är 18 år eller äldre och har tid och engagemang för uppdrag som kontaktperson. Du förväntas som kontaktperson vara en medmänniska som ska främja sociala kontakter och motverka ensamhet. Uppdraget kan exempelvis innebära att ge personer med funktionsnedsättningar eller sociala svårigheter ökade möjligheter att ha kontakt med andra och att delta i samhällslivet. Uppdragets omfattning är vanligtvis fyra träffar/månad (en träff per vecka) om två timmar per träff. 

De personer som väntar på att få en kontaktperson i Umeå kommun återfinns i olika åldrar och med skilda livsförutsättningar. Vid matchningen tar vi hänsyn till deras önskemål gällande bland annat ålder och intressen hos sin blivande kontaktperson. Vi är med anledning av det i behov av människor i alla åldrar, med olika erfarenheter och intressen - för att skapa så lyckade matchningar som möjligt. 

Om dig
Som kontaktperson är det viktigt med en god social förmåga, att kunna ta initiativ till olika aktiviteter och samtidigt vara lyhörd för behov och önskemål.  Erfarenhet av till exempel socialpsykiatri, funktionshinderomsorg eller behandlingsarbete är av betydelse i vissa uppdrag. Likaså kan det vara bra om du har kunskap om NPF-diagnoser. Om du kan tecken som stöd eller teckenspråk är du särskilt intressant för vissa uppdrag. För kontinuiteten i uppdraget är det viktigt att du tänkt igenom att du har möjlighet att vara kontaktperson under en längre tid, minst ett år. 

Lär mer om uppdraget som kontaktperson på www.umea.se/kontaktpersonlss

Övrigt

Bemanning Stöd och Omsorg gör en lämplighetsbedömning genom kontroll av social- och polisregister, en intervju samt referenstagning.

Uppdragstagare är en person som arbetar på uppdrag från socialnämnden utan att vara anställd. Som kontaktperson får du ersättning för uppdraget i två delar. En del består av ett arvode, den andra av en omkostnadsersättning.  

Handläggning av din intresseanmälan sker löpande. Om dina kvalifikationer överensstämmer med brukarens behov kommer du bli kontaktad. 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Välkommen med din intresseanmälan!

Logga in och sök jobbet

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Säsongsarbete

Sysselsättningsgrad: Heltid/Deltid

Antal lediga befattningar: 10

Referensnummer: 2023/1181

Kontakt: Jörgen Andersson, rekryteringssamordnare, 090-163797
Oliva Unander, rekryteringssamordnare, 090-161812

Facklig företrädare:

Publicerat: 2024-01-01

Sista ansökningsdag: 2024-12-31

Sidan publicerades