Försäljningschef hämtas från näringslivet

Thomas Nyström, försäljningschef, Umeå kommun

Thomas Nyström har rekryterats till rollen som chef för Sälj- och marknadsenheten vid kommunens näringslivsavdelning. Det är en nybildad enhet som tillsammans med andra aktörer ska skapa förutsättningar för fler arbetstillfällen och tillväxt genom att fler flyttar till, etablerar sig i och besöker Umeå.

Thomas Nyström är 43 år och i dag marknadsområdeschef för Ludvig & Co:s norra region. Han har en gedigen erfarenhet från ledarskap och från att driva affärer.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande att få förtroendet att vara med och bygga upp en sälj- och marknadsenhet för Umeå kommun. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med kollegor och samarbetspartners ta nästa steg för att skapa förutsättningar för tillväxt i vår region, säger Thomas Nyström.

Umeå växer i dag med drygt 1 100 nya arbetstillfällen varje år, en tillväxt som sticker ut i ett nationellt perspektiv.

– Vi vill och behöver förstås öka tillväxten ännu mer för att nå målet 200 000 invånare år 2050 och därför är vi oerhört glada och stolta över att vi lyckats rekrytera Thomas Nyström. Han får ett viktigt uppdrag och kommer tillsammans med teamet på Näringslivsavdelningen att spela en nyckelroll i att locka fler till Umeå, säger Peter Juneblad, näringslivsdirektör, Umeå kommun.

Thomas Nyström tillträder sin nya tjänst 15 oktober.

Kontakt

Peter Juneblad
näringslivsdirektör
Umeå kommun
070-225 72 15
peter.juneblad@umea.se

Thomas Nyström
försäljningschef
Umeå kommun
070-717 33 91

Sidan publicerades