Alexander arbetar som enhetschef inom funktionshinderomsorgen

Den här veckan får ni följa Alexander som arbetar som enhetschef inom funktionshinderomsorgen.

- Mitt namn är Alexander, adopterad Skelleftebo och jag arbetar som enhetschef inom funktionshinderomsorgen och har gjort det i snart 3 år. Jag är chef för boendena Tallen och Lagmansgatan 18.

- Vad kul att ni ska få följa med och ta del av mina 15 minutes of fame!

Alexander på språng till nästa möte

Alexander på språng till nästa möte

- Som enhetschef är en alltid på språng. Min roll är att stötta de boenden vi har så att medarbetarna har bra förutsättningar att hjälpa våra medborgare. Jobbet är lika varierat som mitt TV-spelsintresse och ingen dag är den andra lik. Samarbete med andra yrkesroller, möten med medborgare, medarbetare och kollegor samt komplexa problemlösningar. Inte sällan allt på en dag.

- Något av det roligaste som händer varje år här i Umeå är Hjältevasan & Hjälteloppet, anordnat av @hjalteforeningen. Några kanske till och med såg att de fick pris på årets idrottsgala, hur coolt?? Det gav iaf mig en claim to fame-känsla. I år går Hjälteloppet av stapeln 12/5 och är en oerhört uppskattad aktivitet av alla inblandade ❤

Logga hjälteföreningen

Logga hjälteföreningen

- I mitt jobb, som i så många andra, är kollegors stöd bland det viktigaste vi har. I min fantastiska grupp har vi regelbundna träffar där vi brainstormar kring olika problem och utmaningar var och en av oss står inför. I sann post-COVID manér är det ofta hybridmöten som gäller numera. En sak är oberoende av pandemier - utan dessa kollegor vore livet lika grått som en vår utan hockeyslutspel.

I ett pågående möte med kollegor

I ett pågående möte med kollegor

Alexanders kontor

Alexanders kontor

- På mitt kontor kan en ibland tro att det bor ett barn, och det är kanske inte helt felaktigt 😃 Det är för mig viktigt i ett jobb där det förekommer väldigt mycket allvar att bli påmind om sin mer lekfulla sida. Super Mario går igenom hinderbanor för att nå sitt mål, både i TV-spels- och LEGO-form. På samma sätt är mina jobbdagar ofta en hinderbana att bemästra. Och precis som i The Mushroom Kingdom är alla hinderbanor olika. Vilket är den främsta anledningen till att jag älskar det här jobbet.

Vad som händer imorgon kan jag bara gissa, troligtvis har jag fel. Precis som jag vill ha det.

Sidan publicerades