Bild på Adam, Klara och Johanna

Adam, Klara och Johanna arbetar som Drogbehandlare

Drogbehandlarna på Socialtjänsten

Denna vecka får vi en inblick i arbetet som drogbehandlare.

Adam, Klara och Johanna arbetar som drogbehandlare inom socialtjänstens öppenvård. De träffar ungdomar och unga vuxna mellan 12 och 22 år som har någon form av alkohol- och drogproblematik.

Adam ritar thc-kurvan

Adam ritar upp THC-kurvan

Bild på handbok i återfallsprevention

Handbok i återfallsprevention

Vi erbjuder behandlingar utifrån varje persons egna behov. Målet är att varje individ ska få den vård och stöd som passar just dem. Det kan tillexempel vara cannabisprogram för unga (CPU) och adolescent community reinforcement approach (A-CRA). Vi har precis gått klart en utbildning i återfallsprevention (ÅP). ÅP är en KBT-baserad metod som hjälper ungdomar/unga vuxna att hitta nya färdigheter samt nya sätt att tänka för att kunna bryta ett oönskat beteende. Vi är glada att kunna erbjuda ÅP eftersom att forskning har visat att den kan hjälpa många ungdomar/unga vuxna som har haft ett alkohol- och/eller drogproblem. 


Drogbehandlarna har möte

Kollegialt lärande är en viktig del i arbetet

Bild inifrån bil

Ute på tur med jobbilen

Kollegial handledning är viktigt för oss för att vi på bästa sätt ska kunna hjälpa de vi möter. Det bästa med vårt jobb är att få träffa alla fantastiska ungdomar/unga vuxna och se hur de når sina mål. Ibland ses vi på kontoret och ibland tar vi en tur med jobbilen. Det beror på vad som bäst passar den vi möter.

Låter detta jobb intressant? Beroendeenheten söker nu en Behandlingsassistent - Läs mer och ansök om jobbet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tack för oss!

Sidan publicerades