Bild på Emelie

Emelie projektledare inom Äldreomsorgen

Denna vecka får ni följa Emelie som arbetar som projektledare inom Äldreomsorgen.

- Hej! Jag heter Emelie och arbetar som projektledare inom äldreomsorgen!

- Projektet heter ”Anställningsprocessen Utbildning” och vi har undersökt allt från hur äldreomsorgen bör arbeta med dessa frågor kring utbildning till hur våra system kan stötta verksamheten på bästa sätt. Det låter kanske inte så kul, men det är det!

- Jag har ett väldigt varierat arbete, får samarbeta med många och lär mig hela tiden väldigt mycket. Arbetet känns också väldigt viktigt då det är helt avgörande för både arbetsmiljön och de vi finns för att våra medarbetare får den kunskap de behöver för att känna sig trygga att göra ett bra arbete! ❤

Antecknar på whiteboard

Antecknar på whiteboard

- Jag har mitt kontor på Äldreomsorgens rekryteringscentrum. Projektet drivs dock tillsammans med HR, IT och hela äldreomsorgen så jag har mina kollegor på fler ställen. Jag trivs väldigt bra på min arbetsplats, här finns lösningsfokus och framtidshopp! Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans och det är väldigt viktigt för att orka hantera det som är svårt.

- Kan berätta att undertecknad tog hem vinsten vid julens stora tävling ”bäst dekorerade skrivbord”.. Ligger möjligen lite sämre till för vinst i den nu pågående ”Hälsobingon”…🙈

Bilden är på entrén till Äldreomsorgens rekryteringscentrum

Bilden är på entrén till Äldreomsorgens rekryteringscentrum

- Genom projektet ”Anställningsprocessen utbildning” som jag jobbar i har vi fått bättre förståelse för vad vi behöver när det gäller lärande både inom äldreomsorgen, men i vissa avseenden kommunen i stort. Det ger oss möjlighet att tänka långsiktigt tillsammans! Det har samtidigt varit viktigt att vi vågar prova saker här och nu. Exempel på arbete som gjorts är att vi samlat all introduktionsutbildning för omsorgspersonal i ett och samma system och startat en drop-in verksamhet där omsorgspersonal kan få stöd att genomföra digital utbildning under den mest hektiska rekryteringsperioden. Tillsammans med IT har det tagits fram en ”robot” som kan sköta saker i våra system som förut gjordes manuellt och tog mycket tid. Vi försöker också skapa bättre möjligheter för medarbetarna att få öva praktiskt på olika sätt.

- Det är en utmaning att rekrytera medarbetare som har utbildning sedan tidigare och det kommer vara en viktig fråga för äldreomsorgen att kunna erbjuda bra utbildningar. Det är lika viktigt att våra medarbetare får uppdatera sina kunskaper och lära sig nytt. Det är viktigt för både individer och verksamhet att vi får utvecklas!

Bilden är från när vi gjorde studiebesök på KTC Enskede-Årsta- Vantör

Bilden är från när vi gjorde studiebesök på KTC Enskede-Årsta- Vantör

- Jag är så priviligierad att få jobba med personer som både kan och vill! Det är många personer som bidragit till projektarbetet med sin unika kunskap, erfarenhet och nya idéer.

- Genom projektet har vi pratat och samarbetat med både chefer och ledare, sjuksköterskor, rekryterare, undersköterskor, utbildningsinstruktörer, systemförvaltare, verksamhetsutvecklare på IT, HR-strateger… listan kan göras lång! Passar på att säga TACK till er alla!

På bilden ser du några medarbetare från Äldreomsorgens rekryteringscentrum

På bilden ser du några medarbetare från Äldreomsorgens rekryteringscentrum

- Det bästa med mitt jobb är att jag tillsammans med mina fantastiska kollegor får arbeta med en så viktig fråga som utbildning med målet att försöka göra saker bättre!

Bild på vacker promenadstig

Bild på vacker promenadstig

Sidan publicerades