Maria, Åza, Olle och Åsa heter personalen som jobbar på Tegsbiblioteket

Maria, Åza, Olle och Åsa heter personalen som jobbar på Tegsbiblioteket

Följ personalen på Tegsbiblioteket

Den här veckan får ni följa personalen på Tegsbiblioteket. Här jobbar Maria, Olle, Åsa N och Åza S.

Maria ansvarar för barnverksamheten, Olle ansvarar bland annat för iordningställande och vård av media samt Boken kommer, Åsa N är skolbibliotekarie och Åza S ansvarar för vuxenverksamheten. Vårt arbete är mycket varierat och ingen dag är den andra lik! Nya Tegsbiblioteket öppnades i oktober 2021.

Bild på nya Tegsbiblioteket
Olle lägger in böcker i bibliotekssystemet.
Skolbibliotekarien Åsa bokpratar ofta för olika klasser

Verksamheten

Hösten 2021 flyttade Tegsbiblioteket till nya fina lokaler i Tegs centralskola. Tegsbiblioteket är ett kombinerat folk- och skolbibliotek och är även ett Meröppet bibliotek Länk till annan webbplats.. Det innebär att den som är över 18 år kan bli meröppetanvändare och få tillgång till biblioteket klockan 06.00–22.00 alla dagar, alltså även när biblioteket är obemannat.

På ett bibliotek är arbetsuppgifterna mycket varierande. Varje dag turas vi om att ha pass i biblioteket. Då bemannar vi infodisken och servar våra besökare. Vi kan få frågor om allt mellan himmel och jord och vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa till och för att besökarna ska trivas.

Förutom det dagliga rutinarbetet har vi många återkommande aktiviteter. Barn och unga är en prioriterad målgrupp och vi försöker erbjuda något för alla åldrar, till exempel babystunder, sagoklubb, bokklubb, olika barnföreställningar och lovaktiviteter. Under sportlovet denna vecka har vi till exempel slöjdworkshop, pyssel med detektivtema och tipsrunda för barn. Vi får många besök av både förskolor och elever från skolor i området och erbjuder bokprat och biblioteks­kunskap till många klasser under terminerna.

För vuxna har vi ett varierat kulturprogram varje vår och höst och ordnar bokcirklar, både digitala och fysiska. För personer som inte kan ta sig till biblioteket av olika orsaker finns tjänsten ”Boken kommer”. Det går att boka tid för digitalhjälp för den som vill ha hjälp med bibliotekets e-tjänster.

Tegsbibliotekets barnavdelning

Tegsbibliotekets barnavdelning

Under sportlovet höll slöjdaren Ola Ling en trollstavsworkshop

Under sportlovet höll slöjdaren Ola Ling en trollstavsworkshop

En av Tegsbibliotekets bokcirklar diskuterar månadens bok.

En av Tegsbibliotekets bokcirklar diskuterar månadens bok.

Bakom kulisserna

En vanlig dag kan som sagt innehålla många varierande arbetsuppgifter. Förutom att bemanna biblioteket planerar vi aktiviteter, beställer och inlevererar böcker, gallrar, lagar böcker, bokar föreläsare, författarbesök och föreställningar, fixar affischer, skriver artiklar och boktips till vår hemsida Minabibliotek.se, planerar bokprat, pyssel, sagostunder, skriver planer och så vidare. Vi deltar förstås också i fortbildning och diverse möten och arbetsplatsträffar.

På Tegsbiblioteket har vi ett fint personalrum där vi kan fika, äta lunch och prata om allt mellan himmel och jord, eller bara slå oss ned i den blå fåtöljen med en god bok.

Följ oss gärna på facebook.se/tegsbiblioteket och minabibliotek.se/teg. Där finns även vårt kulturprogram och mer information om Tegsbiblioteket.

Varma hälsningar från Åza, Maria, Olle och Åsa på Tegsbiblioteket

Sidan publicerades