Kvinna tittar på ett anslag.

Helena rekryterar sjuksköterskor till kommunen

Helena Forss Johansson jobbar som sjuksköterska med utvecklingsuppdrag inom Äldreomsorgens rekryteringscentrum. Helenas främsta fokus är sommarrekrytering och hon beskriver sitt jobb som både roligt med en stor variation. Uppdraget innehåller allt från sjuksköterskerekrytering till olika typer av spännande projekt.

– Det har precis varit sommar kan man tycka, men sommaren 2023 är redan nu i fokus. Vi utvärderar sommaren 2022 med fokus på hur nästa sommar ska bli bättre. Att alla sjuksköterskor (mitt fokus) ska få sin välförtjänta fyra veckors sammanhängande semester är viktigt. Det är inget som bara sker i dessa tuffa tider av personalbrist, därför börjar vi tidigt med sommarplanering och sommarrekrytering. Sommaren 2022 är inte helt färdigutvärderad, men att alla sjuksköterskor som har önskat fyra veckors semester har fått det, det vet vi. Mitt mål är att sommaren 2023 ska bli en riktigt bra sommar.

– Som en del av mitt utvecklingsuppdrag har jag jobbat fram ett antal projekt, bland annat kompetensteam för sjuk­sköterskor, introduktionsprogram för nya sjuksköterskor, mentorskapsprogram och en helt ny typ av extrajobb för sjuksköterskestudenter.

Byggnad med byggnadsminnesmärke

– Äldreomsorgens rekryteringscentrum: Här jobbar vi, med rekrytering som namnet säger, men även med schema och bemanning. Vi stöttar HSL-organisationen (hälso- och sjukvårdsorganisationen) med all rekrytering, alltså Vård- och omsorgsboende, Din kommunala hemtjänst, Prevention och Utredning och bistånd. Vi sköter hela anställningsprocessen i dialog med rekryterande chef. I dagsläget jobbar vi med schema för vård- och omsorgsboende och för hemtjänsten. Vi stöttar även hemtjänsten med korttidsbemanning.

– Vård- och omsorgsboende har för närvarande fyra verksamheter och fler är på gång för att få hjälp med sin korttids­bemanning. I vår verksamhet pågår också en del spännande projekt, till exempel anställningsprocessen och delprojekt utbildning kopplad till anställningsprocessen och förlängd introduktion också kopplad till anställningsprocessen. Här finns också den nystartade poolen för vård- och omsorgsboende och hemtjänsten.

En grupp personer sitter på en gräsmatta.

– Kanske Sveriges trevligaste lunchrum? Vi uppskattar att verksamheten är granne med vackra Broparken. Det är en riktigt fin förmån att kunna äta lunch i parken.

– Och vad vore jobbet utan kollegor? Vi har många olika roller i verksamheten; rekryterare, schemaplanerare, verksamhetsutvecklare, projektledare och chefer. Mina kollegor är fantastiska, varma, trevliga och kunniga och roliga. Jag tror inte det går en enda dag utan skratt på kontoret. För mig är det viktigt och att vi hjälps åt.

Anslag för auskultation

– Är du nyfiken på ett jobb inom äldreomsorgen? Vill du veta hur det är att jobba som sjuksköterska i Umeå kommun kan boka in ett prova på-pass hos oss. Vet du att du som jobbar i Umeå kommun kan få upp till 38 dagars semester? Eller att du som medarbetare har möjlighet att boka någon av våra stugor i Hemavan?

– Varmt välkommen att kontakta oss på Äldreomsorgens rekryteringscentrum!

Sidan publicerades