Katrin blandar en kortlek

Katrin på Tallens gruppboende

Katrin jobbar som stödassistent

Denna vecka berättar Katrin på Tallens gruppboende om sin vardag på jobbet.

Tallens gruppboende är till för personer med psykiska funktionshinder – ett LSS-boende. Varje dag är olik den andra och jag jobbar tillsammans med mina kolleger för att stötta de som bor på boendet.

Veckans meny visas på en tavla

På tavlan visas veckans meny

Vi i personalen lagar mat varje dag till de brukare som vill ha. Dofter av Korv Stroganoff och Lasagne är ett signum för boendet. Det skapar trivsel och är även vårt bidrag till det hållbara samhället. Rester kan vi spara och använda en annan dag. Några av brukarna hjälper till att duka och vi sorterar också det som ska återvinnas och går iväg med det tillsammans. Vardagssysslor som gör att vi känner oss nyttiga allihopa.

Medicindelegering

Medicin är viktigt för flera av brukarna på boendet

Medicin är viktigt för flera av våra brukare och jag som stödassistent får ge medicin efter delegering av sjuksköterska. Vi har tillgång till sjuksköterskor dygnet runt vilket känns tryggt. Vi kan bolla med dem om det är nåt vi funderar över. Ytterst är det läkarna som beslutar om vilka mediciner som ska tas så vi har en hel del kontakt med Hälsocentral och NUS.

Bild på matbordet och träningscykel

Ibland kan det vara tungt att ta sig an träningspasset som man borde...

Vi vet nog alla att det är bra att röra på sig för att kunna må bra men det kan vara motigt ibland att sätta sig på träningscykeln eller köra det där träningsprogrammet som sjukgymnasten har satt ihop. Att jobba med motivation, bemötande och sitt eget förhållningssätt är därför en klo i mitt arbete. Där kan jag alltid hitta nya ingångar.

Bild på kortlek

Jag får spela poker på arbetstid, inte helt fel.

Jag får spela poker på arbetstid, inte helt fel. Vi åker också iväg och handlar nu och då. Kanske nån vill ha sin egen chipspåse, några flaskor Trocadero eller en nischad tidning. Nån åker iväg till stan själv eller med personal, besöker Vävenbiblioteket eller tar en kaffe på Pressbyrån vid Vasaplan. Det är individer som bor på boendet och de har olika behov så det gäller att vara lyhörd och närvarande som personal. Där avrundar jag och tackar för mig.

Tack!

Sidan publicerades