Möt Ulrika på IT

Den här veckan får ni följa Ulrika som arbetar som systemutvecklare inom IT.

Ulrika är en av systemutvecklarna i ett team som arbetar med e-tjänster. När vi går förbi henne sitter hon och programmerar funktioner för vår sida https://e.umea.se Länk till annan webbplats.. Det är en webbsida där du hittar tjänster för att bl.a. ansöka om skolskjuts, ansöka om parkeringstillstånd för rörelsehindrade och ansöka om bygglov.

- Jag har jobbat med flera olika saker tidigare men fastnade för många år sedan för programmering, det är så roligt att se hur den kod jag skriver blir en webbsida som kan hjälpa våra medborgare.

- Arbetet på kommunen är givande då det känns som att vi gör skillnad för vår stad.

Bild på kontorsplatsen

Bild på kontorsplatsen

Programmering

Programmering

- Kommunens IT består av ungefär 100 personer som jobbar med väldigt olika saker. Förutom teamet som arbetar med e-tjänster så hanterar vi allt från nätverk, servrar och datorer till system, programmering och support.

- I vårt team arbetar vi agilt, med en metod som heter Scrum. Det låter kanske avancerat men det innebär egentligen bara att:

  • bryter ned större utmaningar i mindre delar
  • fokuserar på ett fåtal dessa mindre delar under tre veckor
  • utvärderar alltid hur våra tre veckor har gått för att lära oss och bli bättre.

- Agilt arbete handlar om att ha roligt, att lära sig mycket och att inte bli splittrad i arbetet. Det går mycket fortare att arbeta på det sättet eftersom vi får programmera mer och behöver dokumentera mindre.

- I vår arbetsgrupp träffas vi ofta för att ha roligt tillsammans. Några tränar, springer, spelar discgolf (även på vintern!) eller spelar brädspel på lunchen. Det roliga med det är att man får träffa personer som jobbar i andra team än sitt eget.

Tack för denna vecka!

Sidan publicerades