Fem personer sitter på en scen. En person står och det finns en skärm i bakgrunden med texten välkommen till trygghetskonferensen 2023.

Umebrå medverkade vid årets trygghetskonferens

Årets tema var ”tillit i en orolig tid?” och vår verksamhet för brotts- och drogförebyggande arbete Umebrå kansli deltog och medverkade också i en paneldialog.

Trygghet är en av grundbultarna i demokratin och den svenska välfärden. Stat, kommuner och regioner strävar gemensamt efter att möta medborgarnas krav på ett tryggt samhälle. Grunden i ett hållbart och trygghetsskapande arbete är att kunna samverka och agera tillsammans och det vill konferensen ta fasta på.

Paneldialog

Umebrås Seth Åberg, utvecklingsstrateg hos Umebrå, deltog i en paneldialog kring frågan ”Ökar risker för organiserad gängbrottslighet i kommunerna i norra Sverige?”, tillsammans med lokalpolisområdercheferna från Skellefteå och Sundsvall, kommunchefen från Boden, kommunalråd från Luleå och regionchefen Region Nord, Norra Sverige.

Det är viktigt att ta oron på allvar men också att oron leder till riskmedvetenhet i stället för panikåtgärder, säger Seth Åberg, utvecklingsstrateg på Umebrå.

Om konferensen

Trygghetskonferensen är en årlig konferens i Luleå. Konferensen vänder sig till den som arbetar med trygghetsskapande åtgärder, i både offentlig förvaltning, näringsliv och i det civila samhället.

Läs mer om Trygghetskonferensen, Norrbottens kommuner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt

Om du har frågor eller funderingar om det brotts- och drogförebyggande arbetet i kommunen, är du välkommen att kontakta Umebrå: umebra@umea.se

Sidan publicerades