En flicka i gul t-shirt håller en hjärna i handen. Hon ser fundersam ut.

Vill du lära dig mer om NPF?

Nu har du chansen. Familjehemscentrum bjuder på Attentions digitala utbildning om NPF. Utbildningen kan göras på valfri tid inom ett år och du anmäler dig direkt till din familjehemssekreterare.

Den här utbildningen vänder sig till dig som är familjehemsförälder som tar emot barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), såsom adhd, autism, Tourettes och språkstörning.

Att vara familjehem kan vara tufft men det är ett ovärderligt uppdrag, då det kan ha en avgörande betydelse för ett barns liv. Förhoppningen med den här utbildningen är att du som familjehemsförälder ska få större kunskap om NPF och vad du kan göra för att möta dina barn och unga på bästa sätt. Tanken är också att utrusta dig med goda strategier och verktyg för att spara din egen ork och öka välmåendet i din familj.

Praktisk information

Utbildningen är uppdelad i fem moduler och det tar ca 45-75 min per modul att genomföra. Du kan genomföra utbildningen ensam eller i grupp. Varje modul består av inspelade filmer med antingen föreläsare eller familjehem som delar med sig av sin kunskap och tips, med tillhörande reflektionsfrågor. I varje modul finns även skriftliga sammanfattningar, artiklar och fördjupningsmaterial.

Anmälan

Anmäl dig till din familjehemssekreterare (INTE på Attentions hemsida) senast söndag 21 april.

Kontakt

Kontakta din familjehemssekreterare för anmälan

Sidan publicerades