Vi pratar högt om hasch och andra droger

Har du tankar och funderingar, upplever negativa konsekvenser av eller känner oro för någon annan när det gäller alkohol och droger? Det finns hjälp att få hos socialtjänsten.

Ingången, Alkohol- och drogrådgivning för unga 12–22 år

Här får du motivation, råd och stöd till förändring. Du får prata med någon som lyssnar och har förståelse för din situation. Ingången erbjuder stöd och hjälp, utan journaler, och du kan vara anonym. Hit kan du även vända dig som orolig förälder, syskon eller kompis.

www.umea.se/ingangen

Fältgruppen

Fältgruppen arbetar uppsökande och förebyggande med ungdomar och deras föräldrar. Du kan höra av dig till oss om du som ungdom inte mår bra av olika anledningar och behöver en vuxen att prata med, eller om du som vuxen känner en oro när din ungdom vistas ute kvällar och helger och behöver prata om det. Fältgruppen har sekretess, för inga journaler och du kan även höra av dig anonymt.

www.umea.se/faltgruppen

Alkohol- och drogmottagning för dig över 18 år

Mottagningen ger kostnadsfri rådgivning och behandling av korttidskaraktär till dig som upplever negativa konsekvenser av alkohol, droger eller spel om pengar. Alkohol- och drogmottagningen är en samverkan mellan Umeå kommun och Region Västerbotten.

www.umea.se/aod

Ansök om samtalsbehandling

Umeå kommuns socialtjänst erbjuder samtalsbehandling till både unga och vuxna. Behandlingen utgår från dina behov och baseras på vad du vill ska förändras. För att få samtalsbehandling måste du ansöka om stöd hos socialtjänsten. Det gör du via e-tjänst nedan, eller via socialtjänstens Mottagningsenhet.

Sidan publicerades