Evenemang

 • Barnträning Aikido 7-12 år!

  Aikido är en japansk kampkonst som tränar både kropp och sinne. Kom själv eller ta med dina vänner! Ni får prova 3 gånger gratis!
  09:00-10:00
 • Micael Norberg / Anteckningar från Benidorm

  Umeå konsthall visar under hösten/vintern Micael Norbergs utställning "Anteckningar från Benidorm". Micael Norberg utforskar i sitt konstnärliga arbete ämnen nära sin person. På gränsen mellan det personliga och privata. Hans arbete och metoder skulle kunna ses som dokumentära och gestaltas genom exempelvis foto, text och video. De är ofta metaforer och beskrivningar som kan tolkas och förstås på mer än en nivå.
  10:00-16:00
 • Färg & form i arkiven

  Välkommen till Umeå stadsbibliotek, Öppen vägg, plan 2 och utställningen Färg & form i arkiven. Den visas perioden 11 november till 10 december.
  10:00-16:00
 • Jul på Kulturmejeriet

  Varmt välkommen till årets utställning, butik och café på Kulturmejeriet! Utställare från Forma Umeå keramikförening, Textilmejeriet och Grafikmaskinen tolkar temat Rotsystem. Konst, konsthantverk och hembakat fika. Vernissage 25/11.
  11:00-16:00
 • Balettakademins terminsavslutning på Väven

  Balettakademien Umeå avslutar höstterminen 2023 med en föreställning om de fyra elementen; jord, eld, vind och vatten. Föreställningar lördag 9/12 och söndag 17/12. Tre föreställningar varje datum.
  11:30-19:30
 • Ner till Norr / Samtida konst i Arktis

  Utställningen Ner till norr presenterar verk av trettio samtida konstnärer från Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Island, Kanada, Norge, Sverige och USA, samt från Sápmi och andra urfolksnationer i Arktis.
  12:00-17:00
 • Bildmuseets julmarknad

  Välkommen på Bildmuseets julmarknad med studenter från konsthögskolan, designhögskolan och arkitekthögskolan säljer sina egna alster. Hitta dina unika julklappar här!
  12:00-17:00
 • Mandana Moghaddam / Kvinna Liv Frihet

  Konstens förmåga att överbrygga kulturella gränser är ett bärande tema i Mandana Moghaddams verk på Bildmuseet. De berör kommunikation mellan människor, migration, feminism och refererar till iransk kulturhistoria likaväl som till brännande aktuella skeenden.
  12:00-17:00
 • Loulou Cherinet / State Design

  I sitt konstnärskap undersöker Loulou Cherinet hur politik manifesteras och tar sig uttryck i vår fysiska miljö och i våra kroppar. Hur formas vi av de strukturer och system som omger vårt samhälle och hur påverkar de hur vi förhåller oss till och interagerar med varandra?
  12:00-17:00
 • Dokumentärfilmen "Jävla Pappa" visas på Ordenshuset

  Välkommen till en filmvisning på Ordenshuset, Skolgatan 48, där du även kan möta filmaren Niklas Gyberg Ivarsson som samtalar om filmen efter visningen som börjar kl 14.00. Jävla pappa av Niklas Gyberg Ivarsson, en film som med ömhet och humor porträtterar hur en deprimerad son och en alkoholiserad far försöker komma varandra nära i gemensamt byggprojekt.
  14:00-15:00
 • Öppen visning #Metoo

  #metoo på @kvhistmuseum är en utställning om de som var med – som agerade, reagerade, förändrade arbetsplatser, samlade berättelser, påverkade politiken och gick ut på gator och torg.
  14:30-15:00
 • Visor på Elektra

  December månads Visor på Elektra med singer/songwriter BEA och musikgruppen Trio Igloo. Dörrarna öppnar 14.30 och konsertstart 15.00. Som vanligt fri entré
  15:00-17:00
 • Konsert John Maunder "Bethlehem"

  Ett engelskt juloratorium i form av ett julspel. Vi får möta herdarna på ängen och änglarna i skyn som kommer med budskap om frid på jorden. De tre vise männen och deras karavan och Maria som sjunger för sin nyfödde, världens frälsare. Umeå Oratoriekör, tenor Mats Carlsson, sopran Agnes Auer, Baryton Mikael Granberg Sandlund, dirigent Jonas Östlund.
  18:00-19:30