Privat bild från Umeå biljardklubb.

Umeå biljardklubb anordnar prova-på tillfällen med hjälp av verksamhetsstöd

Umeå biljardklubb anordnar i sin lokal på Ålidhem Centrum prova-på tillfällen för tjejer att testa biljard på tisdagar klockan 18 från och med vecka 11 fram till midsommar. Aktiviteten är öppen för alla tjejer och helt kostnadsfritt. En del av verksamhetsstödet från fritidsförvaltningen stödjer drop-in aktiviteten.

Innan verksamhetsåret 2024 hade Umeå biljardklubb fått en idé om att inkludera fler tjejer i klubben eftersom könsfördelningen var ojämn. Därför arrangeras nu drop-in biljard enbart inriktat mot tjejer som en social aktivitet under hela våren fram till midsommar. Inga förkunskaper behövs och all utrustning finns på plats för gratis utlåning.

Biljardklubben arrangerar även andra aktiviteter som exempelvis ungdomsbiljard och andra typer av prova-på tillfällen. Om er förening vill anordna drop-in aktiviteter för barn och ungdomar kan ni söka utvecklingsstöd med inriktning folkhälsa och anläggningar.

Aktiviteten anordnas även i samarbete med Bostaden AB, Svenska Biljardförbundet och Västerbottens distriktidrottsförbund.

Sidan publicerades