White Rhino Foto: Alice Brazzit

Vinn biljett till dansföreställningen "The very last northern white rhino"

Den sanna historien om världens två sista vita noshörningar är utgångspunkten till föreställningen i vilken koreografen Gaston Core frågar sig om det är möjligt att finna lycka i en värld av kaos?

Måndag 29 januari
kl.13:00
Norrlandsoperans Black Box

The Very Last Northern White Rhino är ett enkelt och kraftfullt soloverk där dansaren Oulouy i sina rörelser skildrar människans utrotning av detta hänförande djur. Med små medel och stora känsloyttringar förmedlas en historia om jordens bräcklighet och den eviga jakten på frihet.

För att vara med i utlottningen va biljett vill vi veta hur ofta (ca.) skottår infaller - mejla ditt svar till kultursenior@umea.se senast den 24/1 - vinnarna blir kontaktade via mejl

Koreografen Gaston Core är född och utbildad i Buenos Aires. Han flyttade till Europa 2001 och har sedan dess arbetat som både dansare, skådespelare, regissör och kulturchef. I föreställningen möts dansen och ljudet i en dialog, där specialkomponerad musik, ljudet av Oulouys danssteg och mikrofoner som fångar upp ljud utanför scenen bildar en helhet. Oulouy rör sig in och ut ur rummets ljussättning, för att stundvis kamoufleras i mörker.

Sidan publicerades