En kanon omgiven av informationsskärmar i inomhusmiljö.

2024 firar Västerbottens regemente 400 år. Sommarens utställning i Kommunhörnan ordnas av Västerbottens regementes musei-och traditionsstiftelse och Umeå Frimärks-och Vykortsförening.

Kommunhörnan, hur fungerar den?

Tillhör du en kommunal och offentlig verksamhet, eller kanske en förening eller ett studieförbund i Umeå som vill visa upp vad ni gör för allmänheten? Då kan Kommunhörnan i Väven passa bra.

Intill Kulturreceptionen på plan 3 i Väven finns Kommunhörnan – en informations- och mötesplats som kan användas av kommunal och offentlig verksamhet och av föreningar och studieförbund verksamma i Umeå kommun.

Exempel på tidigare utställare är Bygglov, Umeå frimärks- och vykortsförening, Finska föreningen, VK, Kulturskolan, Internationella kvinnoföreningen, Naturskolan och Seniortorget.

Gratis att använda

Kommunhörnan är gratis att använda och kan bokas 1–14 dagar, beroende på önskad aktivitet. Den bokade aktiviteten kan vara bemannad eller obemannad. Kommunhörnan ska användas för samhälls- och föreningsinformation och informationen ska vara politiskt/religiöst neutral. Aktiviteten får heller inte vara kommersiell (biljettförsäljning, medlemsvärvning osv).

I samband med en utställning går det bra att anordna vernissage med enklare tilltugg så som godis, druvor, salta pinnar eller litet glas alkoholfri dryck. Vill ni bjuda på kaffe med tilltugg ska detta tas via husets ordinarie caféverksamhet. Sådana detaljer tas i samråd med bokning hos kulturreceptionen.

Plats för aktuell kommuninformation

När Kommunhörnan är ledig används ytan för aktuell kommun- och samhällsinformation. Här hittar du översiktsplaner, detaljplaner och en karta över Umeå via en pekskärm. Det finns alltid broschyrer till organisationer och jourer.

Slutligen, om du har en stund över och vill koppla av brukar det alltid stå minst ett schackbräde framme på ett bord. Perfekt för dig som känner dig sugen på att spela ett parti.

Anmäl ditt intresse

Är din förening eller verksamhet intresserad av att ställa ut i Kommunhörnan?

Skicka in en bokningsförfrågan via Vävens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakt

Kulturreceptionen i Väven
090-16 33 10
info.vaven@umea.se

Sidan publicerades